Román, který zahřeje nejen osamělá srdce

23.10.2017 \\ Knihy/Výstavy

Velkou láskou Posy Morlandové je romantická literatura se šťastným koncem. Život jí ale připraví situace, kdy musí odložit sladkou četbu stranou a postavit se realitě. Skončí to ale pro ni happy endem stejně jako v knížkách? Knižní novinka anglické spisovatelky Annie Darlingové Knihkupectví u osamělých srdcí (The Little Bookshop of Lonely Hearts) je to pravé čtení, které v šedých podzimních dnech nabije energií a pohladí po duši.

Čtivě napsaný příběh hlavní hrdinky Posy Morlandové má to, co má dobrá zábavná knížka mít – švih, vtip, překvapivé zvraty i příjemné rozuzlení... Knihkupectví u osamělých srdcí je zkrátka kniha, u které nechcete, aby skončila. Dodává naději všem, které něco trápí. I těm, kdo mají rádi životní výzvy, přestože se jich zároveň obávají…

Život je změna

Posy Morlandová pracuje v jednom zapadlém londýnském knihkupectví. V životě má jednu velkou zodpovědnost, jednu velkou lásku a jedno velké trápení. Tím prvním - povinností - je její patnáctiletý bratr, o kterého se už léta stará, tím druhým (životní láskou a vášní) je romantická literatura a tím třetím, nejméně příjemným, pak Sebastián Thorndyke, vnuk majitelky knihkupectví, kde Posy pracuje a bydlí. Drzý muž s pověstí největšího hulváta v Londýně… Poklidný život mezi regály se ale ještě víc zkomplikuje, když jí paní majitelka upadající obchod odkáže. A Posy se rozhodne změnit ho v prosperující knihkupectví, specializující se na její milovanou romantickou četbu. Jak toho ale dosáhnout, když má kolem sebe jenom skupinku podobně nepraktických knihomolů, jako je ona sama? A navíc se jí do práce i do života neustále plete ten protivný Sebastián…

Knižní novinku Knihkupectví u osamělých srdcí vydává, Sofa Books. Cena knihy o 312 stránkách v pevné vazbě je 298 korun.

Knihkupectví u osamělých srdcí

Z anglického originálu The Little Bookshop of Lonely Hearts přeložila Dominika Křesťanová.

Spisovatelka Annie Darlingová žije v Londýně v malém bytě. A ten praská ve švech především kvůli hromadě knih, které jsou všude kolem. Má dvě velké vášně – romantické knihy, v nichž se vyzná jako málokdo - a pana Mackenzieho, britského krátkosrstého kocoura. Knihkupectví u osamělých srdcí je jejím prvním románem, kterým se z neznámé čtenářky stala takřka přes noc známou autorkou.