Cestování tuktukem přes půl světa nemusí být vždy jen zábavné

23.10.2021 \\ Informace

Ke Caravaningu Brno neodmyslitelně patří doprovodný program. Přednášející přichází s řadou zajímavých informací a zajímavých historek, které jsou až s odstupem času velice vtipné. Cestovatel a spisovatel Tomáš Vejmola alias Tomík na cestách se vydal tuktukem z Thajska až na Moravu…

Tuktuk je thajská tříkolka, kterou si Tomík pořídil v Thajsku a bez jakýchkoli zkušenosti se úplně sám vydal s tímto třicet pět let starým vozítkem na cestu přes půl světa. Zdolal 13000 km přes Thajsko, Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko, Bulharsko, Srbsko, Maďarsko a Slovensko, až své přibližovadlo dotlačil domů na Moravu.

„Pět měsíců jsem byl sám na cestě, z toho vám hrabe, povídáte si sami se sebou a poznáváte se. I týden stojí za to, ale pět měsíců, když vám chybí kontakt, rodina, přátelé, chcete někoho obejmout,“ vzpomíná Tomáš Vejmola. Jeho historky o stopařích, Indech, slepicích i kozách jsou velmi barvité a stojí rozhodně za to. Máte-li zájem se dozvědět nové informace a při tom se i pobavit, tak rozhodně zavítejte na zítřejší Tomíkovo vyprávění doprovázené skvělými fotografiemi, které dokládají, z jakých neskutečných situací se byl schopen dostat. Takže nezapomeňte zítra (neděle) 24.10. v 13:30 hod. v hale V.

 

Fotogalerie