Je celá řada důvodů, proč zvolit prsní implantáty MOTIVA

20.10.2021 \\ Krása

Augmentace prsou je dnes naprosto běžná. Zdaleka nejde jen o modelky, úpravu poprsí vyhledávají ženy napříč profesemi. Všechny ale mají jedno společné – hledají kvalitu. Tu na českém trhu nabízejí ergonomické prsní implantáty MOTIVA. Proč jsou opravdu jedinečné, a mnoho dalších informací jsme se dozvěděli na tiskové konferenci konané v hotelu Emblem v centru Prahy.

Pravdou je, že každý výrobce nebo poskytovatel o svém výrobku či službě tvrdí, že je nejlepší. Takže proč by takové měly být právě prsní implantáty MOTIVA? Pro odpověď není třeba chodit daleko, „tajemství“ se skrývá ve slově „ergonomické“. „Implantát je kulatý, čímž eliminuje riziko, které vzniká například u anatomického. Tam hrozí jeho rotace, neboli otočení. Implantát MOTIVA je navíc vyplněn specifickým gelem, který je velmi měkký a působí přirozeně. Tím je v mnoha případech téměř nerozeznatelný od ženského prsu,“ vysvětlila Julie Kališová, marketingová ředitelka společnosti ADYTON, která je výhradním dodavatelem implantátů Motiva pro český a slovenský trh.

Když to porovnáte s jinými značkami, tak zjistíte, že použitý gel je u nich podstatně tvrdší. Což samozřejmě znamená nižší přirozenost ňader. Zásadní je to i ze zdravotního hlediska. „Povrch je klasifikován jako hladký, nezpůsobuje žádný zánět okolní tkáně a tím pádem je vhodný i na rekonstrukční operace. Tedy pro ženy, které o svá prsa přišly kvůli karcinomu,“ doplnila Kališová.

Kdy mohu do práce a cvičit? A co jizvy?

Průměrná doba hojení po zákroku je většinou 4 až 6 týdnů. „Ale je to vemi individuální. Dnes už jsme schopni pouštět naše klinetky do "běžného provozu", tedy do práce i na cvičení, po dvou až čtyřech týdnech,“ tvrdil as. MUDr. Vojtěch Šandera MBA s tím, že například pohyb na páse je možných už po 14 dnech. „Plnou zátěž těla při cvičení dovoluji po osmi týdnech po operaci.“

Velkým tématem jsou jizvy. Zůstávají po zákroku, nebo ne? „Záleží na přístupu. Ergonomické implantáty MOTIVA nám umožňují provádět operaci technikou tunelu - je to takový plastový rukáv, který nám dovoluje pro vložení implantátu udělat jizvičku jen 2 až 2,5 centimetry,“ vysvětluje Šandera. Pro ilustraci dodává, že implantát o velikosti 350 ml mohou lékaři dostat do těla tím tunelem a jizvičkou dlouhou jen 25 milimetrů. „Samozřejmě hojení jizev je také velmi individuální. Většinou trvá 6 až 12 měsíců, někdy i 18.“

Nejhorší jsou první tři dny, partner není důvod

Je logické, že ženy mají největší starch z bolesti. Nikdo nemůže tvrdit, že doba po zákroku je procházka růžovou zahradou. „Nijak jim to nezastírám. Vždycky říkám, že se klientky rozhodly pro zákrok, který bolí. Nejhorší jsou první tři dny. Ale vnímání bolesti je znovu velmi individuální. Jsou i dámy, které mají bolesti i 14 dnů po operaci. Většina našich pacientek je ale schopna po 3 dnech normálně fungovat,“ uvažoval Šandera.

Lékař vždycky potřebuje, ale žena byla před operací naprosto v pohodě, bez pochybností. „Musí s výkonem souznět, musíme se domluvit, co budeme dělat, proč a jak. Nejhorší pacientky jsou ty, které si nechávají zvětšit prsa třeba kvůli partnerovi,“ potvrdil Šandera.

„U nás na klinice provádíme vizualizaci. To znamená, že dáma, která si není jistá, může přijít a velikost si vyzkoušet. Předpokládaný výsledek vidí na svém vlastním těle, které je naskenované a může si vyzkoušet různé velikosti. Všechno by ale mělo vycházet z vlastního přání. Jedná se o tělo každé z vás, ten důvod by tedy opravdu neměl být partner,“ dodala ještě Julie Kališová.

Další otázky a odpovědi:

Jak je to s kojením? Bez problémů lze. Oprace se mléčných žláz nijak nedotýká.

Musí mi být osmnáct? Ano, aby mohla dát k zákroku svolení. Se souhlasem rodičů je to možné i v nižším věku.

Je v implantátu čip? Ano, v něm je uložené sériové číslo implantátu. Často se stává, že klientky zapomenou, co mají za implantát, kdy byly na operaci apod.  A kartičku je možné ztratit. Čip se snadno načte, pouze ale speciální čtečkou a víme vše potřebné. Dáma dává souhlas, že na stránkách MOTIVA se s implantátem spáruje, my jinak vidíme jen číslo. Čip nenese informace o pacientce, je to sériové číslo, které lze naskenovat pouze speciální čtečkou lékařů z kliniky.

Fotogalerie