Čtyřkolkařka Olga Ollie Roučková byla oceněna ministrem obrany

18.10.2017 \\ Sport

Vynikající česká závodnice Olga Ollie Roučková v pátek 13. října vstoupila do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově. Ptáte se proč? Ministr obrany Martin Stropnický toho dne totiž oceňoval nejlepší armádní sportovce a trenéry za umístění na světových soutěžích v průběhu letní sezony 2017 a Ollie mezi ně rozhodně patří.

Ollie společně s těmi nejlepšími českými sportovci, olympijskými vítězi a trenéry převzala z rukou ministra obrany Martina Stropnického ocenění za to, co dokázala na evropských rallye. V letní sezoně 2017 vybojovala dvě zlaté medaile na mistrovství Evropy čtyřkolek a nejen ty. Tato pohledná závodnice sbírá jeden cenný kov za druhým a s přehledem poráží i muže. Není tedy divu, že tyto výkony neunikly ani pozornosti samotného ministra. Českou republiku Ollie reprezentuje v barvách Armádního sportovního centra Dukla.

Olga Ollie Roučková, rodačka z Děčína si plní své sportovní sny. Dne 20. srpna s velkým napětím rozlepovala obálku s dopisem od pořadatelské organizace ASO, stojící za nejtěžší rallye světa a vítězoslavně zakřičela: „Jedeme na DAKAR!“ A tak na počátku roku 2018 Ollie stane na startu jubilejního 40. ročníku Dakaru, nejslavnější a nejtěžší rallye Historicky je první Češkou, která pojede v kategorii QUAD. Kvalifikovala se na květnové Merzouga Rally, což je extrémní pětidenní závod v marockých dunách, kde si vyjela celkové 16. místo, kde stála na startu společně s muži a dokázala, že rozhodně patří mezi naprostou světovou motorkářskou elitu.

Foto: Tino Kratochvíl, ASC Dukla, archív O. Rolučkové

Fotogalerie