Dejte hlas dobře stavěné krávě, která ve vás vzbudí sympatie!

05.09.2021 \\ Magazín

Kdekoliv jinde, než na brněnském výstavišti, by se výzva v titulku mohla zdát poněkud nepatřičná… I vy, kdo navštívíte v těchto dnech Národní výstavu hospodářských zvířat, se můžete zapojit do hlasování v soutěži Miss sympatie a můžete tak pěkně zamíchat pořadím v žebříčku nejsympatičtějších krav. Jedna je krásnější, jak druhá a každá má šance zvítězit.

„Soutěž Miss sympatie jsme vymysleli na konci devadesátých let společně s brněnskými veletrhy ještě, když se konaly v Přerově,“ říká Ing. Martin Sedláček, ředitel Profi Press s.r.o. a spoluorganizátor soutěže. „Na výstavách se v aréně předvádí a bonitují zvířata a principem soutěže je zapojení širší veřejnosti, aby si i ona vedle profesionálních bonitérů vyzkoušela hodnocení zvířat a hlasovala pro některou z předváděných dojnic. Dali jsme tak možnost desítkám chovatelů, aby si zvolili dojnici podle svých parametrů. Není to tedy jen o těch sympatiích,“ vysvětluje Martin Sedláček.

Přípravu žádný chovatel nepodceňuje, a tak masérky i lazebníci jsou v maximální pohotovosti. Postoj a chůzi se už učily na domácí půdě, aby si vše vštípily, zvykly si na svého vodiče a na předváděcím molu si již byly jisté.  Všechny adeptky jsou ve skvělé kondici, nenechte se tedy ovlivnit jen sympatiemi při přidělování svých hlasů.

Fotogalerie