Svět podle DAM – blog nejen o cestování, gastronomii a kultuře

15.08.2021 \\ Informace

Za blogem http://www.svetpodledam.cz stojí dvě kamarádky, které pojí společné pracovní zkušenosti v marketingu, PR a komunikaci obecně. Ve virtuálním světě si říkají Ema a Denny. „Celý svůj profesionální život píšu, vymýšlím a vůbec dělám vše pro to, aby byli moji klienti spokojení, a zároveň se snažím zůstávat v pozadí. Řeším nejrůznější články, kampaně, klientské časopisy, tiskové konference a podobně. Nastal čas, kdy jsem si řekla, že by možná nebylo od věci veřejně sdílet i to, co mě baví ve volném čase a co by mohlo inspirovat ostatní,“ říká Ema.

Cestování, kultura, vaření, hodnocení restaurací a podobné věci totiž zajímají i přátele obou autorek. „Na rozdíl od mnoha jiných blogerů a influencerů máme naštěstí „normální práci“, takže se nemusíme nijak pitvořit, ale naopak se můžeme vyjadřovat zcela svobodně. Naše hodnocení tak mohou čtenáři vnímat opravdu objektivně,“ doplňuje Denny. „Z valné většiny vše platíme, ochutnáváme, procestujeme nebo odchodíme samy. Pokud se mi někde líbí, pošlu pozitivní recenzi až zpětně. Poslední dobou mám bohužel spoustu špatných zkušeností, tedy hlavně co se gastronomie týče. Před nekvalitními podniky nevaruji jmenovitě, protože chápu i momentální ztíženou situaci, ale snažím se aspoň doplnit některé indicie. Ať si každý udělá obrázek sám,“ dodává Ema.

Co se aktuálních článků týká, fanoušci tu najdou tipy na výlety po Česku (Mníšek pod Brdy, Veteran Rallye Kutná Hora, Vyšší Brod, Levandulové údolí…), na dovolenou v zahraničí (Rakousko…), na to, co uvařit (Bun bo Nam Bo, rybízové košíčky, Tiramisu, hrášková polévka, letní špagety, jahodový dezert s mascarpone, roastbeef…) či kulturní tipy (výstava Vanitas, detektivky M. Klevisové…).

Jak vypadá ideální Svět podle DAM můžete pravidelně sledovat na http://www.svetpodledam.cz, na FB @svetpodledam.cz i na IG @svetpodledam. Moc si vážíme vaší podpory a toho, že stoupá počet fanoušků. Je vidět, že ne pro každého je nejdůležitější v životě nová řasenka nebo řádně vyfiltrovaná fotka rádoby „celebrit“ z letní dovolené.