Kutná Hora: 14. – 15. srpna zde proběhne XII. ročník Veteran Rallye

07.08.2021 \\ Tip na výlet

O víkendu 14. a 15. srpna se v Kutné Hoře a okolí odehraje tradiční svátek milovníků nablýskaných automobilových veteránů, jejichž posádky se zároveň představí v dobových kostýmech. Také v roce 2021 se počítá s účastí zhruba čtyřiceti vozidel vyrobených do roku 1940.

„Věříme, že se letos oblíbená akce, na niž se těší nejen obyvatelé krásného města Kutná Hora, ale i návštěvníci z dalších míst Česka, uskuteční,“ říká Mariana Pohlová, ředitelka závodu. „Velmi si vážíme toho, že jsme opět získali záštitu generálního ředitele Národního technického muzea pana Karla Ksandra,“ dodává Pohlová.

Jak probíhají závody?

V sobotu a v neděli se uskuteční závod do vrchu Kaňk. Auta jsou výkonnostně naprosto rozdílná, a proto zde nevítězí ten nejrychlejší. Jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna čtyři kola (dvě v sobotu a dvě v neděli) ve stejném čase. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Spanilá jízda po okolí Kutné Hory

Nejen obyvatelé a návštěvníci Kutné Hory se mohou těšit na půvab starých časů v podobě krásných aut a výpravných kostýmů. Pokud zrovna nestíháte být v centru dění v Kutné Hoře, nenechte si ujít sobotní spanilou jízdu, která tentokrát povede Muzea českého venkova na půvabný zámek Kačina.

Auta vyjíždí cca ve 14:00 hodin z Palackého náměstí v Kutné Hoře. Cesta tam prochází těmito městy a obcemi: Kutná Hora – Malín – Hlízov – Starý Kolín – Svatá Kateřina – Svatý Mikuláš – zámek Kačina, cesta zpět povede přes města a obce Svatý Mikuláš – Rohozec – Žehušice – Druhanice – Chotusice – Ovčáry – Nové Dvory. Večer se opět všichni sejdou na Palackého náměstí v Kutné Hoře.

Více informací o Veteran Rallye Kutná Hora 2021 naleznete na  www.veterani-kh.cz, na Facebooku -https://www.facebook.com/IntVeteranRallye/ a na Instagramu: @veteranykutnahora.

Bohatý víkendový program pro celou rodinu

O víkendu 14. – 15. srpna se na Palackého náměstí v Kutné Hoře můžete těšit i na další program pro celou rodinu. Čekají na vás hudební vystoupení (Sendwitch, Jan Vančura a Plavci, Orchestr Jaroslava Ježka, Gipsy.cz nebo Rhytm Kings), soutěže i slavnostní vyhlášení oceněných výrobců Regionální potravina Středočeská a stánky s výrobky nesoucí značky kvality.

Pořadatelé děkují partnerům akce, kterými jsou mj. Středočeský kraj, město Kutná Hora, Český rozhlas Region nebo Národní technické muzeum.

Fotogalerie