Ploché břicho, pevné hýždě i diskrétní pomoc ženským potížím

09.08.2021 \\ Zdraví

Vylepšují břišní a hýžďové svaly, ale i svaly na pažích, stehnech a lýtkách. Navíc odstraňují tuk a pomáhají v léčbě inkontinence, hemoroidů a v terapii pro zlepšení sexuálních funkcí. To vše dokážou dva nové lékařské přístroje, které využívají elektromagnetickou vlnu. Jeden díky vysokovýkonnému elektromagnetickému poli účinně stimuluje hluboké svaly celého pánevního dna. Druhý zase umí vyrýsovat vytoužené „břišáky“ a vytvarovat zadeček. Oba přístroje nyní využívá vyhlášená pražská klinika LaserPlastic primářky Marty Moidlové, průkopnice nových léčebných i krášlících metod v estetické dermatologii.

Křesílko pro zlepšení pánevního dna

Velmi rychlá a jednoduchá je šetrná léčba inkontinence přístrojem Emsella. „Na křeslo, které vytváří elektromagnetickou energii, posazujeme ženy, které trpí urgentní i stresovou inkontinencí a hyperaktivním měchýřem. Terapie trvá 30 minut a pacientka se nemusí svlékat. Stimulace elektromagnetickou energií vede ke znovunabytí kontroly nad svaly pánevního dna a k lepšímu ovládání močového měchýře,“ popisuje primářka z LaserPlastic Marta Moidlová. Ta se specializuje především na lasery, které léčí, ale i omlazují a zkrášlují kůži. Přístroj Emsella ale MUDr. Moidlovou zaujal natolik, že se ho rozhodla pro kliniku pořídit. A nelituje. „Léčba inkontinence je efektivní a účinky jsou znát hned po prvním sezení,“ potvrzuje Moidlová. „Obvykle se doporučuje absolvovat šest třicetiminutových ošetření, která jsou pro pacientku pohodlná a bezbolestná,“ dodává.

Pevné svaly bez cvičení? I to už medicína zvládne

Méně tuku a větší svaly. Takový je efekt Emsculptu Neo, dalšího z dvojice přístrojů. Využívá při tom synchronizovaně jak radiofrekvenci, tak vysokovýkonné fokusované elektromagnetické působení. „Díky vysokofrekvenčnímu ohřevu se teplota svalů rychle zvyšuje o několik stupňů. To připraví svaly podobně, jako když se sportovec rozehřívá před jakýmkoli tréninkem. Za méně než čtyři minuty dosáhne teplota v podkožním tuku úrovně, která způsobuje apoptózu: tukové buňky jsou trvale poškozeny a pomalu se odstraňují z těla,“ vysvětluje primářka Moidlová. Vysokovýkonná elektromagnetická technologie pak vyvolává svalové stahy a tkáň reaguje hlubokou přestavbou vnitřní struktury svalu. Výsledkem je spalování dokonce i nitrobřišního tuku, nárůst svalové hmoty a produkce nových buněk ve svalech. Zákrok tak pomáhá vytvarovat břicho, hýždě, stehna, paže i lýtka.   Třicetiminutovou terapii je třeba minimálně čtyřikrát opakovat s odstupem dvou až sedmi dnů. Je neinvazivní, nevyžaduje rekonvalescenci ani žádnou speciální přípravu před ošetřením nebo po něm.

Metodu vyhledávají aktivní sportovci, ale i ti, kteří s přibývajícím věkem ztrácejí svalovou hmotu. „Vynikající je pro ženy, které trpí rozestupem břišních svalů po porodech. A i tady jsou první výsledky znát hned po prvním sezení. Viditelný pokrok se pak dostavuje většinou dva až čtyři týdny po poslední terapii a svaly se zlepšují ještě několik následujících týdnů. Obě terapie ale nejsou vhodné pro těhotné ženy a ty, kdo mají kardiostimulátor, či kovový implantát v ošetřované oblasti,“ uzavírá Moidlová.

www.laserplastic.cz

Fotogalerie