Nová indukční varná deska s integrovaným odsavačem par od Miele

28.07.2021 \\ Design/Domov

Kombinace indukční varné desky a efektivního odsavače par šetří místo a je diskrétně elegantní. Také proto je stále častěji první volbou pro moderní, vysoce kvalitní kuchyně. Společnost Miele nyní rozšiřuje nabídku těchto všestranných přístrojů: nový výkonný přístroj KMDA 7476 nabízí o sedm centimetrů více prostoru pro hrnce a pánve s nezměněnými vnějšími rozměry. Další novinkou je kompaktní a intuitivní ovládací panel umístěný pod zapuštěným odsavačem par.

V případě, že jsou prostory pro vaření a stolování propojeny s obývací částí, výkonný odsavač par je doslova nutností. Přístroje by zároveň měly co nejharmoničtěji ladit s ostatním vybavením bytu. Díky tomu nabývá na stále větší atraktivitě vestavné řešení s jednoduchými liniemi a zarovnanými povrchy. Varné desky s diskrétně integrovanými odsavači par tak oceňuje čím dál více zákazníků, pro něž má Miele optimální řešení.

Stejně jako předchozí modely, disponuje KMDA 7476 výkonnými high-tech prvky
ze dvou vývojových center Miele – v Bünde (kuchyňské přístroje) a Arnsbergu (odsavače par).

Mimořádný prostor i výkon

Pod pojmem PowerFlex XL se skrývají dvě velkorysé indukční plochy vpravo a vlevo od odsavače, obě se skládají ze dvou varných zón. Varná deska KMDA 7476 nabízí
v každé oblasti PowerFlex XL o sedm centimetrů větší varnou plochu než doposud – a to při nezměněných vnějších rozměrech varné desky. To znamená, že i dva velké hrnce za sebou tu najdou dostatek místa.

Mimořádná flexibilita vyplývá ze skutečnosti, že obě varné zóny mohou být v případě potřeby vzájemně propojeny. Pro představu, velký pekáč položený na varnou desku detekuje funkce „trvalého“ rozpoznání hrnce a následně se automaticky aktivuje sousední varná zóna. Technologie TwinBooster poskytuje mimořádný výkon až 7,3 kW, což oceníte v případě, že potřebujete připravit větší množství pokrmů v krátkém čase.

Intuitivní ovládání a bezpečnost

Další novinkou KMDA 7476 je umístění kompaktního a intuitivního ovládání ComfortSelect Plus do středu přístroje, tedy přímo pod odsavač par. Díky osvětlení číselné řady ve spojení s indikací pro každou varnou zónu a odsavač je tento koncept obsluhy prostorově úsporný a uživatelsky velmi komfortní.

Velmi praktickým doplňkem je bezpečnostní funkce Stop & Go. Oceníte ji například v okamžiku, kdy zazvoní zvonek na dveřích a vy musíte nechat varnou desku chvíli bez dozoru. Všechny varné zóny sníží svůj výkon na úroveň 1, a proto se nic nepřipálí. Pokud se má proces vaření po určité době zcela zastavit, je možné jej pomocí časovače individuálně naprogramovat pro každou varnou zónu zvlášť. Na druhé straně s funkcí „Udržování teploty" inteligentní technologie udrží teplotu již připraveného jídla tak, aby bylo k dispozici pro servírování.

Osvědčená technologie odsávání a snadné čištění

Účinná technologie odsávání se svým energeticky efektivním ekologickým motorem spolehlivě odsává páru a pachy přímo z místa vzniku, a zároveň je nenápadně skrytá ve spodní skříňce. Díky funkci Con@ctivity se kuchaři mohou plně soustředit na své potěšení z vaření, protože výkon odsávacího systému se automaticky přizpůsobuje tomu, co se právě připravuje na varné desce. Je možný provoz s odtahem nebo cirkulací vzduchu s tím, že cirkulace je vhodná pro vysoce izolované budovy.

Pod ventilační mřížkou se nachází osvědčené filtrační pouzdro s desetivrstvovými kovovými tukovými filtry z nerezové oceli, optimálně odlučující mastnotu. Za účelem čištění lze pouzdro jednoduše vyjmout a vložit do myčky. Exkluzivní systém CleanCover za tukovými filtry je díky hladkému povrchu bez hran a elektrických součástí velmi snadno udržovatelný. Jakmile něco přeteče a vnikne do prostoru odsavače, kapalina se zadrží v záchytné misce.

Nová varná deska s třídou energetické účinnosti A ++ je k dispozici ve dvou provedeních. Podle typu kuchyně a situace při instalaci je k dispozici model s vysokým, úzkým nerezovým rámečkem KMDA 7476 FR nebo model bez rámečku KMDA 7476 FL. Ten je vhodný pro položení na pracovní desku nebo i zapuštění do roviny.

Spotřebiče Miele a příslušenství k nim zakoupíte v Miele Experience Centrech  v Praze a v Brně, online na shop.miele.cz nebo u autorizovaných partnerů Miele. 

Více zajímavých informací naleznete zde: www.miele.cz                             

Fotogalerie