S Miele se můžete pochlubit ovládnutím tajemství japonských mistrů

20.07.2021 \\ Design/Domov

Netradiční a exotické kuchyně se dostaly na výsluní i v našich končinách především díky tepanu, tedy speciální varné desce typické pro japonskou gastronomickou tradici. Příprava menu je pak skutečným kulinářským zážitkem! Miele ji nabízí ve variantě Yaki jako jeden z prvků řady SmartLine. Ta umožňuje vytvořit si skutečně individuální a elegantní varné centrum. Vybrat si můžete z různých druhů ohřevu (indukční, plynový, elektrický) nebo z několika doplňků, jako je wok, gril či právě tepan Yaki.

Co je přesně tepan?

„Tepan“ se překládá jako „horký stůl“, případně „smažit na železné ploše“. Funguje jako horká plotýnka sporáku, plotna a grilovací deska, na níž lze kromě grilování také restovat nebo opékat. Připravit na něm můžete vše od snídaní přes obědy až po večeře. Hravě si poradí s vajíčky, slaninou, zeleninou, nejrůznějšími plackami, ale také se steaky či rybami. A příprava mořských plodů se pak stává doslova divadelním představením plným barev a vůní! A co když dostanete chuť na sladké? Ani to není pro tepan žádný problém a vy můžete své chuťové pohárky nechat rozmazlovat třeba palačinkami, lívanci, grilovaným banánem nebo ananasem, pečeným jablkem a dalšími dobrůtkami. Využít jej můžete také pro závěrečnou úpravu pokrmů po sous-vide. Příprava pokrmů na tepanu však není jen efektní, ale také krátká a k surovinám šetrná. Ingredience totiž klademe přímo na horkou plochu bez tuku. Po obrácení se osmahnou z druhé strany, a celá příprava je tak velmi krátká a šetrná. Zachovají se vitaminy, jídlo neztratí barvu, vůni ani chuť.

Tepan Yaki od Miele z vás udělá krále i královny kuchyně

Tepan Yaki od Miele s indukční vyhřívanou plochou zaujme už svým elegantním designem vhodným pro kompaktní nebo plochou vestavbu. Teplotu můžete snadno a rychle navolit pomocí číselné řady SmartSelect. Tepan disponuje dvěma samostatně regulovatelnými zónami, aby byly hlavní chod a příloha připraveny vždy ve stejný čas a v perfektní kvalitě. S dalšími přístroji SmartLine vytvoří z vaší kuchyně skutečné srdce domova i místo společenského setkávání.

Spotřebiče Miele a příslušenství k nim zakoupíte v Miele Experience Centrech  v Praze a v Brně, online na shop.miele.cz nebo u autorizovaných partnerů Miele. 

www.miele.cz                             

FCB: @Miele.CZ

Fotogalerie