Film Ztracené město Z je inspirovaný skutečností

17.03.2017 \\ Film/TV

Dobrodružný film Ztracené město Z, inspirovaný skutečným příběhem, natočil americký režisér James Gray podle knižního bestselleru Davida Granna Ztracené město v Amazonii. „Cesta knižní předlohy Davida Granna na filmové plátno byla velmi dlouhá a pro mě se natočení toho filmu stalo doslova posedlostí,“ říká v rozhovorech režisér.

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin zmapují dosud neznámé území v Bolívii.

S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace.

V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky se v roce 1925 Percy, společně se synem a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle…

Hlavní role legendárního badatele byla svěřena Charliemu Hunnamovi. V dalších rolích se představí Robert Pattinson, Sienna Miller a Tom Holland.

">Filmový trailer

 Premiéra filmu v českých kinech je naplánována na 20. dubna 2017.

Fotogalerie