Objevte ten nejlepší gin a míchané drinky s dotekem japonské kultury!

03.07.2021 \\ Alko/Nealko

Japonsko je od nepaměti spojováno s precizním řemeslným umem, elegancí, pečlivostí a vytříbeným vkusem. Totéž platí i pro japonský gin ROKU, který v sobě snoubí lokální ingredience, tradiční řemeslné postupy a japonskou vytrvalost a péči. Namíchejte si to nejlepší z této perly mezi giny a nechte se okouzlit kulturou.

ROKU GIN je prvotřídní řemeslný japonský gin, ve kterém se snoubí hořké tóny jalovce s něžnou sakurou, energizujícími zelenými čaji Sencha a Gyokuro, lahodným citrusem Yuzu a štiplavým pepřem Sansho. Bohatou a zároveň jemnou chuť harmonicky doplňuje vůně koriandru a citrusové kůry. Skvěle si ho vychutnáte nejen samotný či ve formě perfect serve, ale i v míchaných drincích – třeba s vaším oblíbeným tonicem.

Kromě unikátní vyvážené chuti a prvotřídních výrobních surovin vás na první pohled zaujme výjimečný hexagonální tvar lahve vyjadřující vyváženost šesti japonských bylin. Skleněné lahvi ve tvaru šestiúhelníku dominuje etiketa z luxusního materiálu Washi, na které je tradičním japonským písmem vyraženo logo ROKU GIN. Ve skle jsou precizní ražbou znázorněny jednotlivé botanicals – své místo tam má sakura, japonské zelené čaje, citrus Yuzu i pepř Sansho. Celkový design láhve odráží dokonalou harmonii mezi jednotlivými botanicals a vyjadřuje jejich chuťovou souhru.  

Namíchejte si to nejlepší z ROKU GIN a nechte se inspirovat našimi tipy na míchané drinky!

ROKU GIN

Roku znamená v japonštině „šest“ a právě tolik je základních surovin, které ginu propůjčily jeho charakteristickou bohatou a jemnou chuť. Jarem vás provedou květy něžné sakury, létem energizující čajové lístky Sencha a Gyokuro, podzimem pepř Sansho a zimou lahodný citrus Yuzu. Kromě těchto ikonických japonských surovin najdete v ginu i tradiční hořkost jalovce s tóny koriandru a citrusové kůry. Nejlépe si ho vychutnáte samotný, v drinku perfect serve nebo třeba v míchaných nápojích s tonicem.

Objem: 0,7 l

Obsah: 43 %

Doporučená cena: 729 Kč

 

ROKU GIN & TONIC

Pokud jste milovníci osvěžujícího drinku Gin & Tonic, neváhejte si ho pro změnu namíchat z luxusního ROKU GIN. Uvidíte, že hned poznáte rozdíl. Přidejte ještě čerstvě nakrájených šest stroužků zázvoru a pozvedněte své oblíbené pití na úplně nový level!

Do vysoké sklenice vložte kostky ledu, zalijte čtyřmi díly ROKU GIN a dolijte prémiovým tonicem. Na závěr ozdobte 6 plátky čerstvě nakrájeného zázvoru.

TEAMLET

Teamlet je čajová verze jednoho z nejpopulárnějších ginových drinků současné doby – tedy Gimletu. Namíchejte si ho i v pohodlí domova a užívejte si dokonalou souhru chutí.

Do whiskovky s ledem, nebo do koktejlové sklenice bez ledu, nalijte ve stejném poměru díl ROKU GIN a čajového cordialu ze Sencha a Touareg.

ROKU NEGRONI

Hořká, ale chuťově vyvážená kombinace vzniká sladěním ROKU GIN, Vermutu a Campari!

Do sklenice vložte led a smíchejte všechny tři ingredience stejným dílem. Nakonec ozdobte plátkem pomerančové kůry.

Foto: zdroj Anna Postníková

 

Fotogalerie