V pražském medúzáriu je řada novinek!

26.06.2021 \\ Tip na výlet

Pražský Svět medúz potěšil všechny své příznivce, před pár dny opět otevřel své brány návštěvníkům. Největší evropské medúzárium slavnostně představilo všechny nové atrakce. Provozovatelé ve spolupráci s OC Arkády Pankrác, na jejichž střeše se Svět medúz nachází, nemarnili prapodivné časy povinného uzavření a vrhli se do dalšího rozšíření a vylepšení areálu. Novou tvář představili na eventu zasvěcenému Vesmíru v akváriu. Toho se zúčastnila řada známých maminek se svými potomky, kteří si nadšeně vyzkoušeli zbrusu nové interaktivní bistro nebo třeba také dětský Jellyjake park s řadou tematicky laděných atrakcí, včetně nápaditých prolézaček, trampolín a skluzavek.

Novinky ve Světě medúz byly představeny v úterních odpoledních hodinách, a to v rámci speciálního eventu. Šlo především o prezentaci nového konceptu místního bistra, které bude od nynějška plně interaktivní, a také Jellyjake parku pro děti, který je umístěn přímo na střeše medúzária.

„Už když jsme o původním záměru jednali, měla jsem obrovskou radost, že něco tak unikátního můžeme mít právě u nás na Arkádách. O to více mě těší, že se naši partneři ze Světa medúz nikdy nezastaví ve vymýšlení novinek a vylepšení, které návštěvu medúzária návštěvníkům ještě více zpříjemní. Jsem ráda, že obchodní centrum opět nefunguje jen v nouzovém režimu, ale že si zákazníci mohou nákupy spojit třeba právě s návštěvou Světa medúz,“ říká Denisa Gálová, ředitelka OC Arkády Pankrác.

Cílem změn je zpříjemnění pobytu ve Světě medúz rodinám s dětmi. Na ně cílí novinky především. Ve venkovních střešních prostorách byl vybudován nový Jellyjake park, který je plný tematicky laděných zábavních atrakcí a originálních her pro ty nejmenší návštěvníky, včetně prolézaček, trampolín a skluzavek. Dřívější Bistro Medúz prošlo kompletní rekonstrukcí a stalo se unikátním prostorem plných těch nejmodernějších technologických vychytávek. Čas na občerstvení si tak můžete zpříjemnit například sledováním videomappingové projekce s medúzami, nebo otestovat svůj talent na jednom ze tří nadstandardních multimediálních pláten.

„Během pandemie jsme se rozhodli, že vylepšíme stávající služby a dáme jim adekvátní prostor. Doteď bylo možné si u nás naskenovat medúzu – nově si návštěvníci mohou naskenovat nejen medúzu, ale třeba i kosmonauta nebo raketu v power designu. Což odpovídá našemu novému konceptu Vesmír v akváriu. Moc mě těší, že už ze zkušebního provozu je jasné, že o tyto vychytávky mají obrovský zájem nejen děti, ale i jejich rodiče. Opravdu si to zkusil prakticky každý. Otevíráme i Jellyjake park, což je podle mě nejhezčí hřiště pro děti v celé Praze. Dost jsme se věnovali i tomu, aby u nás hosté dostali vždy skvělou kvalitní kávu,“ dodává k tomu Vojtěch Pluhař, ředitel Světa medúz.

Beze změn nezůstalo ani veřejnosti nepřístupné odborné zázemí. Svět medúz tak má nyní k dispozici vlastní množírnu, která je i v podmínkách podobných evropských zařízení poměrně vzácným unikem. K stávajícím téměř 10 tisícům zástupců z řad 30 živočišných druhů tak brzy přibudou další přírůstky. Za povšimnutí stojí i jedinečný prvek pražského medúzária – obrovské kulovité akvárium, které aspiruje na zápis do Guinessovy knihy rekordů jako vůbec největší akvárium pro medúzy tohoto typu na světě.

Svět medúz se nachází na střechách oblíbeného obchodního centra Arkády Pankrác na Praze 4. Jeho provoz byl zahájen koncem roku 2019, a od té doby se stal oblíbenou destinací rodin s dětmi z Prahy i celé České republiky. Návštěvníkům nabízí možnost spatřit na vlastní oči desítky fascinujících druhů medúz, a to i těch nejspecifičtějších. Součástí expozice jsou například čtyřhranky Fleckerovy, jejichž druh je považován za jeden z nejsmrtelnějších v celé živočišné říši. Neméně zajímavé jsou taktéž tzv. medúzy Benjamina Buttona, které jsou prakticky biologicky nesmrtelné.

Slavnostního zahájení provozu nových služeb se zúčastnila nejedna celebrita se svými potomky, například Vlastina Svátková, Radka Třeštíková, Aneta Vignerová, Kristýna Badinková Nováková, Betka Stanková, Kristýna Janáčková či Miluše Bittnerová, která se zhostila i role moderátorky celého hravého odpoledne.

Fotogalerie