Všichni Svatí hlásí příchod nového frontmana!

15.06.2021 \\ Magazín

Všichni Svatí je kapela, ve které se sešli v roce 2012 muzikanti z řady známých formací. Čas pokročil a přichází s několika novinkami! Tou první je nové složení a druhou skvělou zprávou je, že mají zbrusu nový singl.

Za mikrofon a s doprovodnou kytarou se postavil nový frontman kapely, talentovaný zpěvák a kytarista Vašek Vaňura, kterému však nikdo neřekne jinak než „Láska“. Po řadě personálních změn se nakonec Všichni Svatí ukotvili v nejlepší sestavě za dobu svého působení „Láska“ si nastudoval kompletní původní repertoár z minulých dvou desek Svatých a společně se stávajícími členy našel společnou chuť hrát a tvořit nové písně v jiném hávu.

V květnu natočili v hudebním studiu First Floor, pod producentskou taktovkou houslisty a zpěváka kapely Čechomor, Karla Holase, zbrusu nový singl s názvem „Malá holka“. S ním zaútočí na český rádiový éter a budou vystupovat na koncertech a hudebních akcích v nadcházející pokoronavirové sezóně.

Hudebník, který v minulosti figuroval v kapelách jako zakázanÝ/Ovoce, WaldaGang aj., v současné době vystupuje pod svým pseudonymem sólově s akustickou kytarou. Jak sám uvádí, spojení Všech Svatých a Lásky bude pro všechny zajímavá změna. „Letos začínám svoji třetí „písničkářskou“ sezonu a do toho přišla nabídka od Všech Svatých, zda bych se nechtěl chopit mikrofonu. A protože mám rád výzvy a neustále zkouším něco nového, nabídku jsem přijal. Navíc uznejte - spojení Svatých a Lásky, to přece nemůže dopadnout špatně,“ dodává s úsměvem hudebník. 

Singl „ Malá holka“ vznikl ve spolupráci s producentem Karlem Holasem (houslista, zpěvák kapely Čechomor) v barrandovském studiu First Floor. „S kapelou se znám velmi dlouho a dobře. Nabídka ke spolupráci pro mě byla výzvou, vzhledem k producentským esům, se kterými kapela v minulosti spolupracovala. Při práci na písničce Malá holka jsem chtěl hlavně zachovat přirozený kytarový zvuk, na kterém je kapela postavena a okořenit ji o další nástroje, které písni pomohly jak rytmicky, tak harmonicky. Byla to velmi příjemná spolupráce” říká Karel Holas, zpěvák a houslista skupiny Čechomor.

Aktuální složení kapely:   

Láska (Václav Vaňura) – zpěv, kytara

Petr Váňa – kytara, zpěv

Marek Čmejla – basová kytara

Vašek Tupý – bicí, perkuse

Více naleznete na www.vsichnisvati.cz

Fotogalerie