Konečně pravé italské Prosecco v růžové!

14.05.2021 \\ Alko/Nealko

Pití kvalitního italského Prosecca se v posledních letech stalo absolutním fenoménem. Bílé Prosecco si získalo neutichající pozornost po celém světě. Nyní ale konečně přichází ta chvíle, kdy si můžete nalít sklenku pravého perfektního Prosecca ve vzácné jemně růžové barvě. Celosvětová letošní novinka vstupuje poprvé na trh i u nás!

Skupina producentů Consortium Prosecco DOC se rozhodla umožnit vyrábět růžové Prosecco vytvořením cuvée na bázi odrůdy Glera, z níž je vyráběno klasické bílé Prosecco, a Pinot Noir, ekvivalent Rulandského Modrého. Díky modrým hroznům se docílí nádherné světle růžové barvy.

Mionetto Prosecco Rosé DOC Millesimato je významným přírůstkem k obohacení kolekce Mionetto Prestige. Jedná se o extra suché šumivé víno s jemnou barvou evokující broskvový květ. Ve vůni je ovocné s jasnými tóny grapefruitu a malých červených plodů. Jeho prodloužené zrání na kvasinkách navíc přináší neodolatelnou vůni medu a chleba. Vyráběno je moderní metodou Charmat, tedy prochází sekundárním kvašením v tanku.

Růžové Prosecco se skvěle hodí zejména jako aperitiv, k předkrmům či jednohubkám. Báječně souzní také s italským menu, především pak s mořskými plody.

Jeho ideální teplota k podávání je 6 ° - 8 °C.

Lahev Mionetta Prosecca Rosé DOC Millesimato 750ml zakoupíte za MOC 239 – 249 Kč například na www.osobnivinoteka.cz i v maloobchodní síti.