Metoda mindfulness vám pomůže k větší všímavosti!

02.05.2021 \\ Psychologie

Mindulness je pojem, který v dnešní době zná snad každý. A spousta lidí se jím také zabývá. Dokonce i velké firmy, jako je Google, Apple nebo Nike, propadly metodě, jež má procvičovat bdělou všímavost jejich zaměstnanců. Posilování uvědomění si přítomného okamžiku přináší spoustu benefitů, a to nejen v osobním životě, ale i na pracovišti nebo home office.

Práce je to, co platí vaše účty, a proto není divu, že zabírá mnoho hodin vašeho bdělého života. Pro některé jde dokonce o to nejdůležitější, co na světě mají. Ať je práce sebenaplňující, stále může být zdrojem stresu: krátké termíny na splnění úkolů, dlouhá pracovní doba a obtížné rozhovory s nadřízenými – to může být jen zlomek toho, co vás na pracovišti denně potká. Bez ohledu na to, jaké zaměstnání máte, může být právě práce příčinou vašich úzkostí. Mindfulness však může pomoci!

Procvičování bdělé všímavosti vám může pomoci zbavit se nezdravého stresu, ale také dělat méně chyb a být více produktivní.  Díky meditačním cvičením se tak budete moci lépe soustředit na sebe sama a na pracovišti nebudete prokrastinovat. Mindfulness zároveň probouzí kreativitu a podporuje emoční inteligenci, která je potřeba pro navazování vztahů s ostatními kolegy a ve firmě vytváří přátelštější prostředí. Kromě toho, že můžete být na pracovišti spokojenější se všechny tyto pokroky promítnou i do vašeho osobního života. A tím pádem i na zdraví, protože každý přece víme, že život bez stresu má na organismus blahodárný vliv.

Mindfulness můžete praktikovat sami, stačit vám k tomu bude pouhých 10 minut denně. Pokud však chcete mít jistotu, že nikde neuděláte chybu, svěřte se do rukou profesionálů. Kurz Všímej si je určen každému, kdo chce kromě svého osobního života povznést i své pracovní výkony a ve svém životě nastolit rovnováhu. Mentálním výcvikem vás provede zkušená a certifikovaná učitelka Alena Lašková, která tuto metodu studuje přímo na Oxfordské univerzitě.

www.vsimejsi.cz