Je tu jaro plné alergií, ale díky Miele můžete účinně s alergeny bojovat

17.04.2021 \\ Design/Domov

Jaro je období, kdy se po dlouhém období probouzí příroda a svět dostává hned optimističtější podobu. Podle aktuálních informací trpí v České republice nějakou formou alergie více než 2 milióny lidí. Kvetoucí byliny i stromy však některým lidem přinášejí do života i nepříjemnosti v podobě alergií. A právě na ně myslí i společnost Miele prostřednictvím speciálního vybavení či funkcí např. u vysavačů či praček.

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na setkání s určitými látkami - alergeny. Ty jsou za normálních okolností pro organismus neškodné a v imunitním systému zdravého jedince nevyvolají žádnou odezvu. V organismu alergika ale dochází k aktivací imunitního systému a vyvolání odpovědi. V první fázi je to zvýšená citlivost, v druhé už jde o samotnou alergickou reakci i s jejími typickými projevy. Nejčastěji jde o kýchání, ucpaný nos (alergická rýma), svědění a zarudnutí očí, kožní projevy (ekzém, kopřivka), kašel, dušnost nebo astma. K nejběžnějším alergenům patří pylová zrna, roztoči a jejich výměšky, plísně, některé potraviny (oříšky, mléko, vejce, jahody, jablka…), srst zvířat, bodnutí hmyzem (včely, vosy), některé léky, a dokonce i dezinfekční prostředky.

Miele usnadňuje alergikům život

Na potíže alergiků samozřejmě myslí i značka Miele. Alergici by měli maximálně dbát
na minimalizaci styku s alergeny, což zahrnuje také důkladný úklid. Nejsnadnějším nástrojem pro udržování čisté domácnosti s minimem alergenů je kvalitní vysavač. Na trhu je v současnosti velké množství přístrojů, ale ne všechny jsou pro alergiky vhodné. Některé z nich mohou svou nekvalitní konstrukcí či špatným filtračním systémem problémy ještě zhoršit.

Neocenitelným pomocníkem v boji s alergeny je podlahový vysavač Complete C3 Allergy Powerline, který vysaje i prach a alergeny, které nevidíte, a to díky vysoce účinnému HEPA filtru splňujícímu i ty nejvyšší nároky.

Co je HEPA filtr?

HEPA filtr je zkratka pro „High Efficiency Particulate Air Filter“, tedy vysoce efektivní filtr vzduchových částic. Zajímavostí je, že jej vyvinuli v NASA pro ochranu astronautů před nebezpečnými částicemi. Stejně jako další kosmické vynálezy (teflon, digitální hodinky) se brzy zabydlel ve většině našich domácností.

HEPA filtr bývá ve vysavači úplně posledním filtrem v pořadí. Slouží totiž k zachycení nejjemnějších částic, jako je prach, pyl, cigaretový kouř, výkaly roztočů nebo plísně, které nezachytil sáček ani předchozí filtry. Pro jeho optimální účinnost je třeba mít ve vysavači kvalitní filtry, prachový sáček a vysokou těsnost vzduchové cesty. Vzduch pak proudí pouze určeným koridorem. Při špatné kvalitě nebo netěsnosti sáčku se k HEPA filtru dostává znečištěný vzduch, filtr se rychleji zanese a má nižší účinnost. Zanesený filtr také výrazně zvyšuje spotřebu vysavače.

Stejně jako ostatní vysavače Miele disponuje Complete C3 Allergy také vysoce účinným filtračním systémem, sestávajícím z prachového sáčku Miele a motorového a vzduchového filtru. Prachový sáček Miele se postará o to, abyste s vysátými nečistotami již nepřišli do kontaktu. Jakmile vysavač otevřete, prachový sáček se automaticky uzavře. Dokonalá souhra všech těchto komponentů včetně optimalizovaného vedení vzduchu zaručuje mimořádně vysokou účinnost vysávání.

Správná péče o prádlo se vyplatí

Nejen alergici musí dbát na vyšší hygienu v oblasti péče o prádlo. U praček Miele se v programu „Snadno ošetřovatelné 40 °C“ s volbou AllergoWash nebo v programu „Bavlna Hygiena 60 °C“ odstraní více než 99,99 % bakterií E. coli a S. aureus. To potvrzuje i zkouška vysoké školy Rhein-Waal. Právě extra funkce AllergoWash umožňuje díky inteligentnímu využívání energie, vyšší hladině vody při praní a máchání a dodatečnému napařování na konci hlavního praní odstranit choroboplodné zárodky, bakterie i alergeny také při teplotě 40 °C.

Slunečné počasí s hřejivými paprsky často svádí k sušení prádla ve venkovních prostorách. Často si však neuvědomujeme, že spolu se suchým prádlem si do domácnosti zaneseme nejen spoustu nečistot, ale také alergenů v podobě pylových zrn. Proto by měli alergici a všichni, kteří kladou velký důraz na hygienu, dávat přednost kvalitním sušičkám. Díky stupni sušení „Extra suché“ u Miele se efektivně zredukuje také množství bakterií.  

Pověstná kvalita přístrojů Miele je zaručena velmi přísnými testy, kterými přístroje procházejí ještě před tím, než se dostanou do výroby. Přístroje Miele jsou konstruovány na životnost až 20 let a pravidelně obsazují první místa ve spotřebitelských testech u nás i po celém světě.

www.miele.cz  

Fotogalerie