Kouzlo udržitelné módy vám pomůže objevit krejčovství TESSUTO

31.03.2021 \\ Fashion

„Rychlá móda“ páchá každý rok na životním prostředí velké škody. Na svědomí má až 8 % světových emisí uhlíku a podporuje masivní spotřebu vody. Přičtěte k tomu fakt, že průměrný spotřebitel v roce 2014 nakoupil o neuvěřitelných 60 % oblečení více než v roce 2000 a každý oděv si přitom ponechal jen o polovinu déle a rázem si dokážete jednoduše představit, za jakým množstvím odpadu módní průmysl stojí… Současná doba naštěstí směřuje k lepším zítřkům, protože stále více z nás dává přednost udržitelné módě neboli „slow fashion“.

Do této kategorie se řadí také oblečení šité na míru, které je vysoce kvalitní, a přesto nepředstavuje pro naši planetu tak masivní zátěž. Tato móda byla kdysi doménou luxusního trhu, dnes je však díky vzestupu elektronického obchodování a sofistikovanějším technologiím cenově dostupnější. Kouzlo tkví v tom, že je každý oděv vyráběn na zakázku, čímž se snižuje spotřeba materiálu i energie. Spotřebitelé navíc získají zcela jedinečné kousky, které jsou vytvořeny přesně dle jejich postavy a přání, takže v jejich šatníku vydrží mnohem delší dobu než oblečení z konfekce.

Co se týče materiálů, možná věříte, že pořízením oblečení z bavlny planetu nijak nezatížíte. Opak je pravdou! Bavlníkové plantáže zabírají až 4 % světového půdního fondu využívaného k zemědělství. A navíc, ač se módní kousky ze 100% bavlny mohou zdát přírodní, tato surovina je jednou z chemicky nejvíce ošetřovaných plodin na světě. Největším producentem bavlny se v posledních letech stala Čína, která ze svých plantáží vytvořila tábory nucených prací pro tu část obyvatelstva, která politicky nesouzní s tamním režimem. I to je důvod, proč od nákupu této bavlny odstoupila již celá řada velkých módních značek, jež se snaží vyjít vstříc nejen trendu ochrany životního prostředí, ale i férových podmínek pro lidi.

Podobně smýšlí i rodinné krejčovství TESSUTO, které je tu pro všechny, kdo vědí, že méně je občas více. Pracuje jen s těmi nejkvalitnějšími látkami – pečlivě vybírá tkalcovny látek a zpracovatele bavlny, jež sami splňují ty nejpřísnější ekologická kritéria. TESSUTO spolupracuje s rodinnou italskou firmou Albini, která vlastní bavlněné plantáže v Egyptě a sama zodpovídá za setí bavlníku, manuální sklizeň, třídění, spřádání, barvení a designování látek. Zkrátka celý procesu od výroby až po distribuci. Zachována jsou jak přísná ekologická kritéria, tak i zodpovědnost k zaměstnancům ve všech fázích výroby.  

TESSUTO představuje ideální volbu nejen pro životní prostředí, ale i Vás samotné. Odcházet budete s originálními oděvy, které budou ladit jak k Vaší osobnosti, tak i ke zbytku Vašeho šatníku. Krejčovství navíc obleče nejen Vás a Vaši rodinu, ale také Váš domov. Prostřednictvím závěsů, přehozů a polštářků vytvoříte tu pravou esenci domova.

www.tessuto.cz

Fotogalerie