Ideální přivítání jara? Velikonoční výzdoba a dobré jídlo!

24.03.2021 \\ Produkty

Velikonoce jsou nejen jedním z nejvýznamnějších křesťanských svátků, ale také obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara. S tím souvisí celá řada symbolů a zvyků od malovaných velikonočních vajíček přes pečené beránky, mazance a „jidáše“ až po čokoládové zajíčky a výzdobu z prvních jarních květin. Naštěstí o nic z toho ani letos nepřijdete, neboť obchody s potravinami i květinářství fungují dál navzdory zpřísněným opatřením. Chcete-li ovšem potřebné ingredience pro ty nejbarevnější Velikonoce pořídit s minimem starostí a s maximem pohodlí, vyzkoušejte online platformu Dáme jídlo. Najdete na ní nejen hotové pokrmy z nabídky více než pěti tisíc podniků, ale v rámci Prahy také rychlý rozvoz nákupů skrze vlastní službu Dáme market nebo díky partnerství s Tesco Expres. Kromě něj spolupracuje Dáme jídlo i s dalšími obchody a květinářstvími, takže ani delikatesy nebo květiny nejsou problém. Kurýr vám posléze objednávku doručí už do 30 minut, aniž byste museli opustit klid a bezpečí svého domova. Vy si tak můžete užít Velikonoce s porcí radosti navíc. 

Stejně jako na štědrovečerní stůl patří bramborový salát, neobejdou se Velikonoce bez malovaných vajíček. Triků na jejich barvení je spousta, ale pokud se chcete vyhnout průmyslovým barvivům, máme pro vás pár tipů. Cibulové slupky pro červenohnědou barvu známe od svých babiček jistě všichni, ale jak docílit dalších barev? S růžovou vám pomůže syrová červená řepa, zelená zase vytvoříte povařením ve vodě s petrželovou natí. Pomocí kurkumy nebo směsi kari dosáhnete zářivě žluté a tmavě hnědou vytvoříte díky černému čaji. Čerstvá vejce i suroviny k jejich obarvení seženete, aniž byste museli opustit pohodlí svého domova. V rámci Prahy vám kurýr skrze službu Dáme market nebo Tesco Expres na platformě Dáme jídlo nebo suroviny doručí už do 30 minut.

Typickým velikonočním pokrmem je mazanec ze sladkého kynutého těsta, z něhož se peče i vánočka. Pokud však nevíte, jak na něj, nebo raději věnujete čas něčemu jinému, můžete si pořídit již hotový. Buď skrze zmíněné služby rozvozu nákupů, nebo v rámci velikonočních menu restaurací na Dáme jídlo. Spolu s mazancem tak rovnou můžete vyřešit i sváteční velikonoční oběd. A navíc tím daný podnik podpoříte v nelehké době. 

Kromě dobrého jídla se sváteční stůl neobejde bez dekorace. Velikonoční výzdoba by měla být pestrá, aby prozářila váš interiér a přivolala jaro do vašeho domova. K výrobě jarního či velikonočního věnce poslouží řada materiálů, které najdete doma nebo v okolní přírodě, ať už se jedná o vrbové proutí, jarní kočičky, zlatý déšť nebo skořápky od vajíček. Co ovšem určitě nesmí chybět, jsou čerstvé květiny. Ty také seženete na platformě Dáme jídlo díky partnerství s pražskými květinářstvími Kytky od Pepy, Florino a Svět růží a s děčínským květinářstvím Kytky od Šárky. Letošní Velikonoce tak zvládnete obstarat online a na jednom místě. 

Fotogalerie