Salát s kozím sýrem, čekankou, ořechy a medovým dresinkem

25.02.2021 \\ Recepty

Přestože se nesou zimní recepty v „hutnějším“ duchu, nezapomínejme ani na lehkou večeři v podobě salátu. Někdy si vystačíme s variantou „co dům dal“, ale proč se taky neinspirovat ozkoušeným a perfektně vyladěným receptem? V tom našem se ukrývá čekanka, listový salát, ořechy, hrušky, med a další zajímavá dochucovadla. Surovinou, která všechny ostatní dokonale propojí, je kozí sýr. Jednoznačně doporučujeme loňského vítěze Regionální potraviny v Kraji Vysočina – Pomazánkový kozí sýr bílý z BIOFARMY DoRa s. r. o. Vyrábějí ho na rodinné ekologické farmě podle své originální receptury. Základem je pasterované kozí mléko nejvyšší kvality. Jedná se o jemnou tvarohovou pomazánku, která si vás podmaní svou lahodnou chutí. 

Počet porcí: 4 porce, Doba přípravy: 20 minut, Náročnost: *

Ingredience:

Postup:

  1. Do odměrky dáme olej, med a ocet a tyčovým mixérem mixujeme alespoň 2 minuty, aby vznikla emulze. Dresink dochutíme solí a pepřem.
  2. Hrušky nakrájíme na tenké plátky.
  3. Salát očistíme a opláchneme.
  4. Kozí sýr dáme do misky a dochutíme solí, pepřem a ořechovým olejem.
  5. Ve velké míse smícháme salát, nakrájenou čekanku, hrušky a dresink. Vše dobře promícháme a nandáme na talíře.
  6. Posypeme ořechy a na salát ještě přidáme kozí sýr.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina