Arganový olej Melvita, to je nespočet živin v každé kapce

09.02.2021 \\ Krása

Arganový olej: král mezi oleji

My v Melvitě už více než 30 let cestujeme po světě a hledáme nedotčené kouty přírody.
V Maroku jsme se dostali do srdce biosférické rezervace, do slavného arganového lesa, jediného místa na světě, kde přirozeně rostou a vzkvétají arganové stromy. Zveme vás, abyste unikátní účinky arganového oleje objevili spolu s námi.

Stejně jako ranní slunce, i kapky arganového oleje regenerují a rozjasní pokožku.

Argan - „Zázračný" strom

Arganový nebo také někdy nazývaný železný strom je endemický v oblasti Essaouira, kde se dokonale přizpůsobil vyprahlé zemi a slunnému podnebí, je vystaven chladným oceánským větrům i sněhu z pohoří Atlas.

Místní jej považují za strom zázračný, neboť dobře vědí, že toho má hodně co nabídnout:

  • Dužina z plodů se využívá jako krmivo pro dobytek.
  • Jádra se používají pro výrobu kosmetických přípravků.
  • Skořápky jsou považovány za výborné palivo.
  • Kořeny pomáhají předcházet erozi.
  • Květy nabízí nektar, z něhož včely vyrábí med.

400 - To je počet arganových ořechů, jež jsou potřebné k výrobě 50ml lahvičky oleje Melvita.

Arganový olej Melvita: olej nesporné kvality

Arganový olej je v současné době obětí vlastního úspěchu. Není totiž výjimkou, že se prodává zředěný vodou nebo smíchaný s jinými oleji. Krom toho může být vyroben z ořechů požitých a vyloučených kozami či z jader, která prošla pražením. Navíc je obvyklé, že lidé, jež pracují na jeho výrobě, bývají přetížení a ve výrobních dílnách jsou zcela nevhodné pracovní podmínky.

HUILE D'ARGAN - arganový olej

Organický arganový olej Melvita je v jeho nejčistší podobě výjimečně bohatý na esenciální mastné kyseliny a steroly. Díky tomu regeneruje, zjemňuje a také chrání suchou a citlivou pokožku.

Arganový olej, Huile d'Argan, 50 ml: 495,- Kč

ARGAN CONCENTRÉ PUR - arganový krém na obličej

Výjimečně lehký krém obsahuje 125 kapek revitalizujícího arganového oleje a také výtažky z arganové dužiny, jež jsou známy svými zpevňujícími účinky. Díky tomu tento přípravek výrazně pomáhá zpomalovat proces stárnutí, vyhlazuje vrásky, obnovuje pružnost pokožky a zpevňuje kontury obličeje. Nezanechává mastný film. Patentované složení bylo navrženo speciálně pro potřeby suché a velmi suché pleti. Při pravidelném používání je pleť viditelně mladistvější a na první pohled zdravá.

Arganový krém na obličej, Argan Concentré Pur, 50 ml: 960,- Kč

ARGAN EXTRAORDINARY WATER - arganové tonikum

Mimořádné pleťové tonikum je obohaceno o extrakt z arganových listů, který je známý svými zjemňujícími účinky a také o přírodní kyselinu hyaluronovou, jež zpevňuje pleť a zanechává ji mladistvě pružnou. Má lehkou, mírně gelovitou konzistenci, která se okamžitě vstřebává a velmi intenzivně pleť hydratuje. Po použití tonika zůstává pleť obličeje vyhlazená a připravená na aplikaci denního krému. Přípravek je vhodný pro všechny typy pleti.

Argan Extraordinary Water - Arganové tonikum, 100 ml: 565,- Kč

ARGAN MOISTURIZING LIP BALM - hydratační balzám na rty

Sametový balzám dodává rtům výživu a hydrataci, zároveň je chrání před nepříznivými vlivy zvenčí a posiluje jejich přirozenou obranyschopnost. Kromě arganového oleje balzám obsahuje i olej šípkový, bambucké máslo a karnaubský vosk. Díky tomuto jedinečnému složení je ideální pro regeneraci velmi suchých, popraskaných a dehydrovaných rtů.

Argan Moisturizing Lip Balm - Hydratační balzám na rty, 3,5 g: 189,- Kč

L'ARGAN BIO VELVET HAND CREAM - krém na ruce

Díky své lehké textuře se tento krém rychle vstřebá do kůže, nezanechává mastný film, a hlavně dodá pokožce rukou okamžitou výživu. Vedle arganového oleje obsahuje také přírodní oxid křemičitý, bambucké máslo a včelí vosk, proto po jeho použití zůstává pokožka rukou dlouho hebká a také chráněná před nepříznivými vlivy zvenčí.

L'argan Bio Velvet Hand Cream - Krém na ruce, 30 ml: 165,- Kč

Každá kapka je doslova nabitá výživnými látkami, proto arganový olej zcela přirozeně pokožku regeneruje a také chrání!.

Arganové včely. Prostřednictvím svého dodavatelského řetězce Melvita podporuje marocké včelařky a navazuje tak na tradici svého zakladatele.

Melvita spolupracuje s marockými ženami, které sbírají arganové ořechy, a pomáhá jim rozvíjet jejich vlastní aktivity. Jednou z nich je včelařství. Cílem je jednak generovat těmto ženám další příjem, také podporovat tradiční řemesla, která se postupně vytrácejí a v neposlední řadě zastavit úbytek včel.

Melvita: 30 let lásky k přírodě

Před 30 lety byla Melvita založena včelařem. A stejně jako si včela vybírá ty nejkvalitnější ingredience, ze kterých pak vytvoří svůj blahodárný nektar, i Melvita vyhledává jen ty nejlepší přísady, aby dala vzniknout téměř dvěma stům přírodním produktům. Od roku 1983 je tak Melvita francouzským průkopníkem v organické péči o pleť.

www.melvita.com

Fotogalerie