Anna Marešová navrhla designové šperky MOOYYY a inspirovala se šampaňským

15.01.2021 \\ Design/Domov

Mladá a úspěšná designérka Anna Marešová je právem oceňována za originalitu i preciznost. Společně s českým výrobcem designových šperků MOOYYY představila zbrusu novou kolekci, která nese název Champagne.

Anna Marešová, známá zejména svou značkou intimních produktů pro ženy Whoop·de·doo či návrhem tramvaje T3Coupé, navrhla pro MOOYYY svou první kolekci šperků. „Udělat si svůj šperk bylo moje takové malé tajné přání. Když mě značka MOOYYY s návrhem spolupráce oslovila, abych pro ni navrhla, ráda jsem na spolupráci kývla,” komentuje designérka počátky spolupráce. Vývoj kolekce Champagne trval jeden rok.

Inspirací pro návrh šperků bylo šampaňské víno, jako symbol zábavy, lehkosti a třpytu. „Nejsem ten typ designéra, který by chodil do lesa, aby se inspiroval přírodou. Zajímají mě spíše praktické věci a mechanismy, které fungují; jako drátek ze šampaňského, který je zcela subtilní je zároveň dost silný na to, aby udržel špunt s natlakovanou tekutinou,“ popisuje Anna Marešová svou inspiraci.

Využitím typických prvků šampaňského vína představuje tvary, které překvapí svěží elegancí. Ve dvou produktových řadách Muselet a Bouchon přetváří Anna Marešová zdánlivě obyčejné tvary v moderní šperk, který lze volně kombinovat a zároveň podtrhuje krásu nositelky. Kolekce Champagne je vyrobena ze sterlingového stříbra ve třech barevných provedeních Blanc de Blancs, Vintage a Rosé.

Představení Champagne veřejnosti proběhlo 9. června ve SmetanaQ gallery. Odpoledním programem hosty provedla Ester Geislerová a kolekci Anna Marešová pokřtila spolu se zakladatelem značky MOOYYY, Tomášem Zemplinerem. „Nákup šperku Anny Marešové je výjimečným okamžikem a k takovému okamžiku šampaňské patří,” říká Tomáš Zempliner. Prvních sto zákazníků, kteří si šperk od MOOYYY zakoupí v jednom z kamenných obchodů MOOYYY, proto obdrží láhev MINI Moët.

Česká designérka Anna Marešová absolvovala Fakultu umění a designu na univerzitě v Ústí nad Labem a University of Derby. Anna Marešová proslula svou značkou intimních pomůcek Whoop·de·doo, za které dostala prestižní mezinárodní ocenění RED DOT award 2016 a italskou A' Design Award. V roce 2018 představila tramvaj T3Coupé, za kterou získala cenu RED DOT award 2019 a cenu Designbloku za mimořádný počin.

Značka MOOYYY od roku 2015 uvádí na trh designové kolekce šperků vytvořené českými návrhářkami. MOOYYY představuje vizi moderního šperku s autorským rukopisem, minimalistickým vyjádřením a ruční výrobou. V roce 2015 MOOYYY uvedla autorskou kolekci SENSO české designérky Lucie Koldové jako šperk s hlubším smyslem, jež přesahuje svou dekorativní funkci. Následovaly kolekce CHIA a RUDRA designérek Mirky Talavaškové a Anny Steinerové. V roce 2017 připravila pro MOOYYY Natalie Vicenová kolekci originálních šperků ELEMENTS, která vychází z védské filozofie a v roce 2018 kolekci ORIGAMI, inspirovanou jemným japonským uměním skládání papíru.

Kolekce je k zakoupení v kamenných prodejnách MOOYYY a na e-shopu www.mooyyy.cz

Fotogalerie