Recept z parní trouby: z knihy Vaření v páře od Miele

12.01.2021 \\ Recepty

Pstruh se šťávou z bílého vína

Časová náročnost: 35-40 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní
  • 450 ml kvalitního suchého bílého vína
  • 150 ml bílého balzamikového octa
  • 150 ml vody
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 120 g mrkve nakrájené na kolečka
  • sůl
  • pepř
  • 4 snítky petrželky
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 čajová lžička kuliček černého pepře
  • 7 hřebíčků

Na ozdobu:

  • 75 g másla
  • 1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka

Příslušenství: napařovací miska s plným dnem

Příprava:

  1. Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut.
  2. Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme kolečky citronu.

Více se dozvíte na o Miele se dozvíte na: www.miele.cz