Lampička, která uleví nočnímu stolku i pracovní ploše

20.12.2020 \\ Design/Domov

Nová lampička RETLUX, kterou si můžete pořídit ve dvou barevných variantách (RTL 203 a RTL 204), je vskutku všestranná. Krom toho, že díky nastavitelné intenzitě světlo snadno přizpůsobíte konkrétním podmínkám či náladě, se na lampičku můžete kdykoliv obrátit s prosbou o probuzení nebo s dotazem, do jakého kalendářního dne jste se to vlastně zrovna probudili. Zároveň vám ochotně prozradí aktuální teplotu, takže můžete snadno zhodnotit, jestli je výstup z podpeřinového prostoru bezpečný pro vaše zdraví a nehrozí vám teplotní šok. Stejně oddaně vám ale poslouží také na pracovním stole, kde zároveň ušetří místo pro další nepostradatelné pomocníky.

Na internetu je tolik článků o věcech, které nesmí chybět na nočním stolku, že člověk snadno nabyde dojmu, že jako jediný na zeměkouli nemá vedle postele pingpongový stůl. Jak jinak si vysvětlit, že podle oněch souhrnů musí mít při svém loži každý z nás dohromady nejméně 74 různých věcí, počínaje jednoduchým budíkem a konče lapačem špatných snů napuštěným extraktem z přesličky a pohlcujícím nebezpečné záření mimozemských civilizací. O nic lehčí úděl ale nemají ani pracovní stoly – ty by si zase podle podobných článků měly na bedra naložit nespočet pestrobarevných šanonů, sedm cizokrajných květin pro zachování neformální atmosféry a nejlépe také velkou nástěnku, protože někdy v budoucnu by zkrátka mohla přijít vhod. V praxi ale platí, že méně je skoro vždy více. Jedna kompaktní lampička vám tak společně s řadou svých funkcí může přinést víc užitku než desítky různých vychytávek, které vezmete do ruky jednou za uherský rok.

Většina lampiček neumí svítit

Spousta lampiček se předhání ve všemožných funkcích, ale neumí to hlavní – pořádně svítit. Svítí sice všechny lampičky, ale zdaleka ne všechny přitom berou ohled na aktuální světelné podmínky nebo vaši náladu. Zkrátka svítí pořád stejnou intenzitou, ať je šero, nebo černočerná tma. Nepoškozují tím navíc jen vaše oči, ale i kvalitu vašeho spánku. Intenzivní světlo totiž dává tělu signál, že je den, a tím stěžuje odchod do říše snů. Předsevzetí, že na hodinu před spaním vezmete kvůli kvalitě spánku do ruky místo mobilu raději starou dobrou knihu, rázem pozbyde smyslu. A nejenže vás bezohledné lampičky nenechají vyspat, ale pronásledují vás i druhý den v práci, kdy se v ostrém světle zapnuté lampičky cítíte spíše jako u výslechu. U lampičky RETLUX si můžete snadno nastavit intenzitu světla i jeho barevný tón, přičemž vybírat můžete mezi chladnou a teplou bílou. Pokud navíc nepotřebujete bodové světlo, ale jen lehkou světelnou kulisu, poslouží vám decentní podsvícení ukryté v základně lampičky. Zkrátka ať už si lebedíte v posteli, nebo shlížíte na plochu pracovního stolu, nabízí se celá řada možností, jak intenzitu a typ svícení sladit s vaším aktuálním rozpoložením a okolními světelnými podmínkami.

Lampička, co má energie na rozdávání

I když je čtení před spaním chvályhodnou kratochvílí, občas se neubráníme nutkání zkontrolovat, jestli nám na telefonu nevyskočila nějaká ta notifikace. Jenže noc je tím nejlepším časem na nabití našich mobilů, a tak se v případě, že kolem sebe nemáme žádnou volnou zásuvku (třeba proto, že je v ní právě zastrčený lapač mimozemského záření), musíme zase zvednout a vydat se nějakou najít. Těmto výpravám za volnou zásuvkou však lampička RETLUX učinila přítrž – umožňuje totiž nejen nabíjení pomocí standardního USB kabelu, ale i bezdrátové nabíjení, kdy stačí mobil jednoduše položit na podstavu lampičky (za předpokladu, že telefon bezdrátové nabíjení umožňuje). Tuto vlastnost pak jistě oceníte i v práci, kde je nutkání zkontrolovat telefon kolikrát ještě větší než při usínání – už vás nečekají žádné závody k volným zásuvkám, svůj telefon budete mít stále při sobě, vždy s plnou baterií.

Co je dneska za den a kolik že je hodin?

Možná se vám taky občas uprostřed týdne zdá krásný sen o tom, kterak se probouzíte do prosluněného sobotního rána. Sen je to tak příjemný, že by v něm člověk rád zůstal i po probuzení, a zapomněl tak na to, že šéf z práce sní spíše o vašem příchodu než o lahodné sobotní kávičce. Čas i kalendářní datum si jedním pohledem snadno zkontrolujete na displeji lampiček RETLUX RTL 203 a RTL 204, který je stmívatelný, takže vás v noci nebude rušit. A pokud byste si raději pojistili, že se neprosníte až do odpoledne, můžete využít budík, který lampička rovněž skýtá. V neposlední řadě se pak pyšní také teploměrem, který vás ujistí, jestli je bezpečné opustit peřinovou pevnost. Zatímco lampička na nočním stolku zajistí včasný příchod do práce, lampička na pracovním stole se zase postará o to, že nezmeškáte žádný mítínk, a co je důležitější, že neprošvihnete konec pracovní doby.

Spousta funkcí, jedna lampička

To nejlepší nakonec – přestože se lampička RETLUX honosí řadou různých funkcí, od nabíjení až po kalendář, zachovává si kompaktní rozměry, takže na nočním stolku nebo pracovní ploše nezabere víc místa než její obyčejné kolegyně. Kromě toho se honosí také moderním designem, kterému dominuje elegantní povrchový dekor (bílý nebo černý) imitující kůži. Honosný vzhled si navíc nevybral žádnou daň na funkčnosti – lampička RETLUX je velmi flexibilní, její krk je ohebný do všech úhlů a stran, takže vám ráda posvítí, i když u toho vykouzlí akrobatickou pozici.

Lampičky RETLUX RTL 203 a RTL 204, jež jsou k dostání za rozumnou cenu, zkrášlí váš noční stolek či pracovní stůl svým vytříbeným designem a dopřejí vám výhody, o kterých se běžným lampičkám ani nesnilo.