Vyzkoušejte s PROBIO zdravější a chutnější bezlepkové linecké cukroví

11.12.2020 \\ Recepty

Vánoční svátky vnímá většina z nás jako ty nejkrásnější z celého roku. Jistě je to i díky přípravě voňavého cukroví a dalších oblíbených pokrmů. Letos si více než kdy jindy uvědomujeme, jak důležité je být s našimi blízkými, občas se v každodenním shonu zastavit a přemýšlet o skutečně důležitých věcech. Následující čas přímo vybízí také k vyzkoušení něčeho nového – třeba v kuchyni. Tip na netradiční, ale o to chutnější a zdravější sladké vánoční cukroví přináší Bára Hernychová, expertka na přirozenou stravu společnosti PROBIO.

„Skloubit dohromady klasické vánoční recepty a přirozený životní styl není zase až tak složité. Nevzdávejte se svých oblíbených jídel ani slavnostního cukroví a nebojte se nijak zásadních změn, protože i malé obměny dokáží velké věci,“ říká Bára Hernychová. Přesvědčte se sami!

Bezlepkové linecké cukroví

Typ receptu: bezlepkový, vegetariánský

Náročnost receptu: snadný

Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

  • 200 g bezlepkové směsi na pečení PROBIO
  • 50 g moučkového cukru PROBIO
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 1 ks citronové kůry
  • špetka soli
  • 1 jahodový džem

Postup:

  1. Do mísy prosejte bezlepkovou směs a moučkový cukr. Přidejte máslo, vejce, sůl a citrónovou kůru. Vše promíchejte a zpracujte v hladké těsto. To dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (nejlépe na 8 hodin) odpočinout.
  2. Těsto znovu propracujte, vyválejte tenký plát a z něj vykrájejte tvary dle libosti. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160 °C 7-8 minut.
  3. Vychladlé cukroví slepte jahodovým džemem a posypte moučkovým cukrem.

Co k tomu potřebujete? Směs bezlepková na pečení PROBIO!

Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S naší bezlepkovou směsí připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku. Směs jsme pro vás namíchali z čerstvě umletých bio mouk z našeho bezlepkového mlýna – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.

https://www.probio.cz/bezlepkova-smes-na-peceni-probio-bio-500-g