Hanka Kynychová rozhýbala a rozezpívala děti z dětských domovů, ale jen online

05.12.2020 \\ Magazín

Už čtrnáct let vede Hanka Kynychová děti v dětských domovech k volnočasovým aktivitám. V letošním roce činnost Nadačního fondu Hanky Kynychové komplikoval koronavirus. Ale Hanka Kynychová se se svým týmem nevzdala a rozhodla se propojit s dětmi v dětských domovech online. Natáčela spolu s tanečníky z taneční skupiny Artefact či Markem Dědikem taneční videa, ruku k dílu přidal také zpěvák Honza Hönig, který pro děti připravil online pěvecké a muzikálové etudy.
Veškeré aktivity v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovu pak vyvrcholily již tradičně v listopadu, kdy se uskutečnil velký online taneční workshop, který se vysílal živě do dětských domů. Děti si tak mohly na dálku zatančit se svými oblíbenými lektory. Svým vystoupením je přišli potěšit i povzbudit například Roman Tomeš, Elis Ochmanová, Heidi Janků, ale i mladičká zpěvačka Isabella Rossini, o které jistě ještě hodně uslyšíme. Celý program se pak uzavřel slavnostním vyhlášením jubilejního patnáctého ročníku projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, o které se postarala Miluška Bittnerová.

„V letošním roce jsme měli naplánované výjezdy do dětských domovů, chtěli jsme jako v loňském roce opět působit více individuálně. Bohužel nám to nebylo umožněno. Jsem vděčná za moderní technologie, bylo hezké být s dětmi alespoň v online propojení. Představovali jsme si, kde, který domov sedí, jak s námi tančí. Studio na online přenos jsme totiž postavili u mě ve fitku, kde pro děti každoročně pořádáme soustředění a taneční workshopy“ vysvětlila Hanka Kynychová, autorka projektu Hejbejte se a zpívejte. „Vyhlášení patnáctého ročníku Miluškou Bittnerovou pro mě bylo krásným překvapením, které mě dojalo k slzám,“ dodala nejznámější česká cvičitelka.

Miluška Bittnerová je dvorní moderátorkou Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou a je již tradicí, že v závěru finálové akce vyhlašuje další ročník, což Hanku Kynychovou a její tým zavazuje k dalším volnočasovým aktivitám pro děti z dětských domovů. Nemohla proto chybět ani na letošním online tanečním workshopu, který sice nemoderovala, ale přišla jako překvapení vyhlásit i v této nejisté době další ročník, který bude v pořadí již patnáctý. „Tento projekt je jeden z mála projektů, který má opravdu smysl, který není tunelovaný, a kde to celý tým nedělá ze zištného důvodu. Je to opravdový projekt a tím, že už je to tolikátý ročník, tak jsou vidět výsledky. A má to smysl podporovat. A to, co dělám, je to nejmenší, jak můžu pomoct. A jsem moc pyšná a dojatá, že se mnou takhle dlouho celý tým spolupracuje,“ popsala svůj pozitivní pohled herečka, které se přezdívá česká Marilyn Monroe a má slabost pro charitativní aktivity Hanky Kynychové a jejího týmu.

„V současné době je těžké něco plánovat. Ale inspirovala nás slova Marka Ztraceného, který se na jaře po první vlně koronaviru rozhodl vyhlásit na následující rok dva koncerty v O2 aréně. Řekl, že je možná blázen, ale že se chce na něco těšit. A my se chceme také těšit. Plánujeme patnáctý ročník v plné parádě, s letním soustředěním, krásnými choreografiemi, blýskavými kostýmy a velkolepou taneční show. Tak snad se nám to podaří. A pokud nám to bude situace komplikovat, vymyslíme určitě nějakou variantu, jako v letošním roce. Patnáctý ročník zkrátka bude,“ vysvětlila plány Kateřina Fingralová, manažerka Nadačního fondu Hanky Kynychové, která už čtrnáct let stojí po boku Hanky Kynychové při realizaci jejích charitativních aktivit.

Svoji premiéru si na akci odbyla mladičká zpěvačka Isabella Rossini, která zpívala v přímém přenosu bez živého publika poprvé. „Beru to jako super zkušenost. Je sice lepší, když vidím publikum a mám z něj zpětnou vazbu a podporu, ale i tak jsem byla moc ráda, že jsem si v této době mohla zazpívat před ´publikem´“, sdělila svoje dojmy finalistka Dívky roku, která se nyní připravuje na přijímací zkoušky na konzervatoř. „Bylo to moje první vystoupení na charitativní akci. Samozřejmě už jsem někdy před tím věnovala nějaké věci do dětských domovů nebo něco podobného, ale co se týká charitativních akcí, tak to byla moje premiéra,“ dodala rodačka z Olomouce, která se s rodinou před dvěma lety přestěhovala do Prahy, aby byla blíže svému snu – stát se profesionální herečkou a zpěvačkou.

Celá akce by se nemohla uskutečnit také bez štědré podpory partnerů. Dlouholetým partnerem Nadačního fondu Hanky Kynychové je Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit, čtrnáctý ročník Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou také štědře podpořila DSA Prague a Slim Pasta. Velký dík patří také firmám Pražská čokoláda, Leifheit, Delikomat a Mora.

Fotogalerie