Nejlepší restaurace v Česku získaly prestižní ocenění Zlatými lvy

01.12.2020 \\ Podniky

Ocenění kvality pečetí se Zlatými lvy bylo rozdáno. Celkový počet restaurací oceněných pro sezónu 2021 je 93. Tři, dva a jeden Zlatý lev reprezentují výjimečnou kvalitu služeb a jsou zárukou zážitku pro hosty oceněných restaurací. Zlatí lvi jsou udělováni každoročně na základě hodnocení inspektorů projektu Nejlepší restaurace, který realizuje nakladatelství a vydavatelství TopLife Czech.

Významní partneři garantují nezávislost a objektivitu hodnocení

Prestižní hodnocení restaurací vstupuje do svého osmého ročníku. Základní filozofie projektu hodnocení – nezávislost a objektivita – byla pro sezónu 2021 dále posílena významnými oborovými partnery. Vedle generálního partnera PPF Banky se zařadili velcí partneři a silné značky. Dodavatel nejkvalitnějších produktů pro gastronomii, společnost Bidfood, minerální voda Korunní z portfolia společnosti Kofola Československo a prémiová značka piva Stella Artois, licenčně vyráběná a distribuovaná společností Pivovary Smíchov. Finanční podpora partnerů je pro nezávislost a objektivitu hodnocení klíčová. Restaurace nemohou výsledky hodnocení nijak ovlivnit. Zlatí lvi nejsou na prodej. Atributy nezávislosti a objektivity se tak může projekt Zlatých lvů pyšnit jako jediný svého druhu v Česku.

Elitní skupina oceněných restaurací se pro sezónu 2021 značně obměnila. Je to výsledkem pokračujících trendů, ale také zásahů a omezeními spojenými se šířením nového koronaviru. Koronavirová krize dále posílila trend, že zákazníci stále častěji vyhledávají jednodušší, ale kvalitní gastronomii, kterou nabízejí moderní zážitková bistra a autentické restaurace s nabídkou pracující výhradně či převážně s regionálními surovinami a produkty. Negativně současná situace dopadá zejména na podniky zaměřené na zahraniční turisty. Řada z nich musela své provozovny uzavřít, nebo změnit svůj koncept a ze stovky nejlepších kvůli tomu vypadly.

Nejlepší restaurace v Česku podle inspektorů průvodce Nejlepší restaurace pro rok 2021

Oceněné restaurace získávají ocenění v podobě pečeti se Zlatým lvem. Nejvýše oceněné restaurace získávají tři Zlaté Lvy, nejlepší restaurace vymykající se kvalitou svých poskytovaných služeb získávají jednoho nebo dva Zlaté lvy. Na ocenění dosáhly v letošním roce 93 restaurace, tedy méně, než je obvyklé.

Tři Zlaté lvy získávají následující podniky:

Borgo Agnese, Casa De Carli, Coda, Essens, Field, George Prime Steak, Kampa Park, La Degustation Bohême Bourgeoise, La Finestra in Cucina, La Veranda, Oblaca, Paloma Průhonice, Piano Nobile, Salabka, SOHO, Terasa U Zlaté studně, U Malířů 1543, V Zátiší, Zdenek’s Oyster Bar

Dva Zlaté lvy získávají následující podniky:

Angusfarm, Aromi, Arrigō, Asian Temple, Atelier Restaurant, Babiččina zahrada, Blue Wagon, Cafe de Paris, Červený Jelen, Deco restaurace, Dejvická 34, Dvůr Hoffmeister, Entrée, Grand Cru, Grandrestaurant Pupp, Hergetova Cihelna, Chorvatský Mlýn, Kogo Slovanský dům, La Gare, La Villa, Manú Praga, Manú Risto & Lounge, MeatEater steak & wine, Miminoo Garden Restaurant, Miura, Mlýnec, Monarch, Portfolio, Rest., Ristorante Da Emanuel, Symfonie Augustiniánský dům, U Sapíků, Yamato.

Jednoho Zlatého lva získávají následující podniky:

Atelier Bar & Bistro, Aureole, Bistrot de Papa, Bohém, Botel Admirál, Brasileiro U Zelené žáby, Brasserie Ullmann, Brio, Bruxx, Butcher`s Grill & Pasta, Café Savoy, Columna, Eska, Goldie, Hliněná Bašta, Kohout NA VÍNĚ, La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, La Cucina, Les Moules, Mincovna, Monopol, Na Kopci, Nejen Bistro, NOI, Ossegg Praha, Pastař, Penzion V polích, Pizza Nuova, Sempre Pagana, Sladovna Cvikov, Sladovna Praha, Sokolovna Průhonice, Spojka Karlín, Sůl & Řepa, Šatlava, The Bistro, Tiskárna, U Paluků, Vallmo, Větruše.

O projektu hodnocení

Hodnocení restaurací vychází z pečlivě připravené metodiky a je realizováno týmem zkušených inspektorů. Hodnocení probíhá průběžně a výsledky jsou publikovány vždy jednou ročně. Jediným kritériem pro ocenění je dosažený výsledek v rámci opakovaných anonymních degustací inspektorů projektu.

O nakladatelství TopLife Czech

Nakladatelství se orientuje na vydávání titulů spojených s gastronomií a životním stylem. Vedle již tradičního průvodce Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy, kvalitních titulů z řady Velká kuchařka a regionálně zaměřených turistických průvodců se s letošním podzimem pojí vydání prvního čísla TopLife magazínu, časopisu orientovaného na gastronomii a životní styl.

Více informací o společnosti a aktuálních projektech a materiály pro média najdete na portálu nakladatelství www.toplifeczech.cz a také na Facebooku a Instagramu.