Libanonský salát tabouleh

01.09.2017 \\ Recepty

Lehký vegetariánský pokrm, který může navodit i dovolenkovou atmosféru.

Ingredience:

2 hrnky celozrnného kuskusu (např. Bioharmonie)
1 citrón, 5 šťavnatých rajčat
1 malá okurka
1 červená paprika
2 šalotky
4-6 lístků máty
hrst sladkolisté petržele
1 stroužek česneku
5 polévkových lžic olivového oleje
čerstvě mletý pepř

Postup:

Kuskus nasypeme do misky, přelijeme 3 hrnky vroucí vody a necháme dojít pod pokličkou (občas načechráme vidličkou). Poté pokapeme citronovou šťávou. Očištěnou nakrájenou zeleninu, utřený česnek a nasekanou petržel smícháme s kuskusem. Přidáme na jemno nakrájené lístečky máty a oloupaný utřený česnek. Vmícháme olivový olej, bylinnou sůl a pepř a necháme v chladu odležet, aby se chutě propojily.

Více inspirace nejen na poprázdninové recepty najdete stránce Bioweb.cz.