CASA EMINENTE, prostor spojující prémiové potěšení z tropické Kuby

12.11.2020 \\ Produkty

Místo Casa Eminente je opředené tajemstvím, stejně jako receptury kvalitních kubánských rumů. Právě tady můžete ochutnat novinku z portfolia značky Moët Hennessy, která se specializuje na prémiové lihoviny: rum Eminente.

V rumu Eminente se spojuje to nejlepší z Kuby a ke kořenům Kuby se vrací i Casa Eminente, která vznikala pod rukama architektky Ingrid V. Lermen a jejího ateliéru Intra Muros. Ingrid pochází z Brazílie a studovala ve Španělsku, proto pro ni bylo víc než přirozené pracovat s odkazy latinskoamerické a hispánské kultury. „Na Brazílii i Kubě mě baví, jak jsou lidé srdeční. Přátelskou atmosféru jsem se proto snažila dostat i mezi zdi Casa Eminente.“

Casa Eminente dává na odiv tradiční řemeslo, nebojí se stárnout a zrát. „Je útulný, ale taky trochu divoký, a mysteriózní. Vybízí prostě k objevování a volá po dobrodružství,“ říká architektka. Opravdová krása tohoto projektu se podle ní skrývá v nedokonalosti a předmětech, na kterých se podepsal čas. Proto taky většina vybavení pochází z nejrůznějších antiků. V Casa Eminente narazíte na materiály v jejich ryzí podobě, od surového dřeva až po odhalené zdivo. Špetku lesku a zároveň působivý kontrast přidává křišťálový lustr a zrcadlová stěna za pultem, která slouží jako pomyslná výstavní skříň pro lahve a skleničky. Rovněž prostor opticky zvětšuje. Přírodní materiály tu zastupuje mimo jiné taky ratanový nábytek, z něhož vznikly i svítilny. Významnou roli v projektu hraje rovněž zeleň, jež je nedílnou součástí všech architektčiných projektů a taky kubánské přírody – na přilehlé terase se vytváří pomyslný prales.

Toto výjimečné místo vám zkrátka dovolí, abyste si špičkový rum a ostrovní atmosféru vychutnali všemi smysly. Jde o nečekaný kousek Kuby v centru Prahy, kam může zavítat milovník rumu, buď na pozvání nebo po předchozí domluvě. Rum Eminente tak zažije v zcela unikátním prostředí, kde se budou do budoucna odehrávat nejen osobní degustace pod vedením ambasadora, ale také menší setkání, která zpříjemní tropické drinky, párování rumu s jídlem a energická hudba. 

Fotogalerie