Nejčastější chyby žen při intimní hygieně

30.10.2020 \\ Krása

Správně pečovat o intimní partie je pro ženy samozřejmostí, ale starají se o ně správně? Pokud trpíte svěděním, zčervenáním, mykózami nebo záněty močových cest, je pravděpodobné že vaše intimní hygiena není správná. Navíc i obyčejná návštěva toalety v restauraci či obchodním centru může napáchat paseku. Proto nezapomínejme, že u důsledného mytí rukou to rozhodně nekončí!

Intimní místa mají svou přirozenou obranyschopnost a vytváří mírně kyselé pH, které je jiné než pH zbytku pokožky. To představuje důležitou ochrannou bariéru před škodlivými bakteriemi a infekcí a zároveň podporuje zdravou mikroflóru. Tu je ale potřeba chránit. Narušit přirozenou obranyschopnost může např. nemoc, užívání antibiotik, stres, návštěva bazénu či sauny, těhotenství, ale i menstruace.

Správná hygiena během menstruace

Častější mytí a sprchování je samozřejmostí, ale někdy nestačí. Velmi důležitá je také dostatečně častá výměna tamponů, vložek, ale i menstruačního intimního prádla.
I když je krvácení již slabší, je nutné tyto pomůcky měnit dostatečně často.

Správnou stravou proti nepříjemným zánětům

Přestože to není na první pohled patrné, důležitou roli v obraně intimní hygieny hraje i náš jídelníček. Škodí nadměrná konzumace bílé mouky a cukrů, která poškozuje naši přirozenou mikroflóru. Prospět nám naopak může zelenina, kefíry a jogurty, které se řadí mezi potraviny bohaté na zdravé bakterie.

PROČ PRÁVĚ CHILLY? Jelikož nabízí řadu gelů i praktických ubrousků pro intimní hygienu „Chilly intima Pocket“, vhodných pro každodenní použití, ve variantách splňujících individuální potřeby každé ženy. Mycí gely Fresh, Delicate, Antibacterial, Hydrating a pH 3,5 jsou klinicky testované a hypoalergenní. Chilly splňuje všechny zásady správné intimní hygieny: má kyselou hladinu pH, jež udržuje a obnovuje přirozené vaginální prostředí a obsahuje kyselinu mléčnou, která podporuje zdravou bakteriální flóru. Gely Chilly intima doporučuje Česká gynekologická a porodnická společnost.

Chilly Fresh

Čirý gel pro intimní hygienu vhodný pro každodenní použití. Zaručuje dlouhotrvající příjemný pocit svěžesti díky obsahu přírodního mentolu a zároveň ochranu intimních partií díky pH5. Vylepšen o molekulu proti zápachu, která pomáhá neutralizovat nepříjemné pachy způsobované pocením.

Intenzivní pocit svěžesti a čistoty po celý den!

Chilly Delicate

Tento čirý gel je obohacený o výtažky z aloe pro zvláčňující

a hydratační účinky a z rostliny zvané hamamelis, ceněné především pro schopnost hojení. Je vhodný pro každodenní použití, se specifickými ochrannými a zklidňujícími vlastnostmi pro velmi citlivou nebo podrážděnou pokožku a sliznici.

Řešení pro jemnou péči o intimní partie

Chilly Antibacterial

Je vhodný zvlášť tam, kde se vyžaduje bezpečnost a větší ochrana před agresivními bakteriemi, jako např. v tělocvičně, bazénu

nebo na pláži. Je hypoalergenní, obohacený o přírodní výtažky z tymiánu, mateřídoušky a šalvěje. Vhodný i při svědivých chorobách, vyznačuje se výbornou snášenlivostí v období těhotenství a během menstruačního cyklu.

Váš spojenec proti bakteriálním útokům!

Chilly pH 3,5

Gel pro intimní hygienu, který díky obnově kyselého pH pokožky pomáhá chránit intimní partie před bakteriemi. Působí jako účinná prevence vzniku infekcí a má hypoalergenní složení. Kyselé pH podporuje bakterie přítomné v ekosystému (Lactobacillus acidophilus) a znemožňuje množení patogenních bakterií nebo plísní.

Obohacen o glycerin pro hydrataci sliznic.

Chilly Hydrating

Zvyšuje hydrataci sliznice, čímž jí opět dodává hladkost a výživu. Doporučuje se používat v období největší suchosti intimních partií, způsobené například stresem, menopauzou nebo užíváním antikoncepce.

Hledáte jemnou péči a ochranu i mimo domov a na cestách? Řešení máte v kapse s Chilly intima Pocket

Fotogalerie