Koňak Hennessy slaví své 10. narozeniny s umělkyní Faith XLVII

19.09.2020 \\ Produkty

Prémiový koňak Hennessy odhaluje u příležitosti 10. výročí legendárního koňaku Hennessy Very Special Limited Edition exkluzivní spolupráci s jihoafrickou umělkyní známou pod jménem Faith XLVII. Slavná umělkyně street artu vnímá umění jako formu alchymie, což platí také o procesu výroby koňaku Hennessy. Limitovanou edici Hennessy Very Special Limited Edition pro rok 2020 se umělkyně z Kapského města rozhodla interpretovat prostřednictvím živlů a cyklů přírody. 

Značka Hennessy touto spoluprací pokračuje v podporování umělců z celého světa. V minulých letech se na tvorbě limitované edice Hennessy Very Special Limited Edition podíleli uznávané talenty jako Felipe Pantone, Vhils, JonOne, Shepard Fairey, Os Gemeos, Futura nebo Kaws. Umělkyně Faith XLVII se letos stává prvním ženským hlasem v zástupu umělců, kteří globálně spolupracují s Maison Hennessy. 

FAITH XLVII, alchymistka přírody a umění

Od samého začátku toužila Faith XLVII podporovat a šířit povědomí o vzájemné propojenosti všech prvků vesmíru. „Je to energie. Vidím posun směrem k ochraně přírody, Země, zvířat a životního prostředí,“, vysvětluje umělkyně. Faith XLVII rozvíjela svůj talent a budovala svou vizi během dospívání v rodné Jižní Africe. Brzy se stala originální umělkyní na graffiti scéně, kde dominovali muži. Poprvé si získala pozornost jako Faith47, později se však spolu s tvorbou vyvinul i její pseudonym a dodnes je známá jako Faith XLVII. „V té době nebylo okolo mnoho žen, a tak jsem cítila potřebu napadnou status quo mužského prostředí,“ vzpomíná. V roce 2017 se jihoafrická umělkyně přestěhovala z Kapského města do Los Angeles, kde svou tvorbu dále rozvíjela. Dnes je mezinárodně uznávanou umělkyní, která však sebe samu vnímá jako „občana planety Země“. Jako odvážná multidisciplinární umělkyně, jejíž vizuální jazyk zahrnuje nalezené a rekultivované objekty, koláže, malby, video instalace a grafiku, řeší Faith XLVII komplexitu lidské existence zdůrazněním ženské perspektivy.

„Moje kořeny jsou důležité. To, co se naučím, když tvořím, je kumulativní výsledek celé životní zkušenosti,“ vysvětluje umělkyně, která spolupráci s Hennessy vnímá jako součást nového cyklu, který začíná právě novou kapitolou s Hennessy Very Special. Faith XLVII ke spolupráci dodává: „Dokonale zapadá do věcí, na které vždy myslím: cykly přírody, fáze měsíce, roční období a cyklický čas a to, jak nás všechny tyto věci naplňují životem.“

HENNESSY VERY SPECIAL 2020, propojenost prvků

Umělecké partnerství společnosti Hennessy s jihoafrickou umělkyní Faith XLVII žijící v Los Angeles pro limitovanou edici Hennessy Very Special Limited Edition v roce 2020 představuje setkání podobně smýšlejících myslí. Při své první návštěvě Château de Bagnolet, historického sídla Maison ve francouzském Cognacu, byla jednou z prvních věcí, které Faith XLVII vycítila, luxus času, který je výrobě Hennessy Blends věnován. Komplexní proces výběru eaux-de-vie, proces, který má dlouholetou historii savoir-faire, je v jejích očích vítaným kontrastem k zrychlené digitální době.  „Hennessy má kořeny v jednoduchých principech, které se zdají stejné, jako když byly zahájeny před více než 250 lety, a já jsem ráda, že mohu být s tímto zcela přirozeným procesem spojována,“ poznamenává Faith XLVII. „Ve své práci se věnuji hledání formy a respektování surovin. Tento proces připodobňuji alchymii. Způsob, jakým koňak Hennessy vzniká je také určitou formou organické alchymie,“ říká Faith XLVII. „Můj proces je podobný výběru Master směsi z eaux-de-vie, protože vezmete základní prvky a použijete je k vytvoření něčeho výjimečného v čase,“ shrnuje.

Z limitované edice Hennessy Very Special Limited 2020 vytvořila Faith XLVII umělecké dílo představující koňak Hennessy prostřednictvím živlů a cyklů přírody. Ústředními prvky je slunce a čas s detaily, které vzdávají hold přírodě prostřednictvím odkazů na měsíc, déšť, mraky a vinnou révu. Paleta inspirovaná přírodními barvami kombinuje zlaté prvky s broskvovými tóny připomínající západ slunce, zatímco výrazné písmo vzdává hold křídovým nápisům na sudech, které jsou uchovány ve Founder's Cellar v Cognacu.

Vychutnávejte odpovědně!