Profiterolky s Baileys, když ne každý den, tak alespoň jednou za týden!

03.08.2020 \\ Recepty

Smysl pro dokonalost patří k výjimečným dezertům, a přitom na nich není nic složitého, jen potřebují trochu času a trpělivosti. Přesně takovým je třeba i pohár Profiterolky s Baileys

Ingredience:

  • 60 g másla pokrájeného na kousky
  • Špetka soli
  • 90 g hladké mouky, prosáté
  • 2 středně velká vejce, rozšlehaná
  • 225 ml smetany ke šlehání
  • 260 ml Baileys Original

Čokoládová omáčka:

  • 100 g tmavé čokolády nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 15 g másla

K podávání:

  • 12 menších kopečků malinové zmrzliny
  • 2 hrsti malin

Postup:

  1. Troubu zapněte na 200 °C. Vložte máslo a špetku soli do hrnce, zalijte 150 ml vody. Přiveďte k varu. Nechte minutu probublávat. Poté přisypejte mouku a vařečkou promíchávejte, aby nezůstaly v těstě hrudky a přestalo se lepit na stěny hrnce. Těsto by mělo být hladké. Přendejte do misky a nechte zchladnout.
  2. Do těsta postupně zašlehejte vejce. Cukrářským sáčkem nebo pomocí lžic tvarujte kuličky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  3. Vyšlehejte smetanu. Vmíchejte do ní 20 ml Baileys.
  4. Do každého kousku pečiva stříkněte ostrou cukrářskou špičkou krém.  Vložte do lednice.
  5. Připravte si čokoládovou omáčku.  Čokoládu se sirupem a máslem nechte společně rozehřát ve vodní lázni.
  6. Profiterolky servírujte se zmrzlinou, zalité Baileys a čokoládovou omáčkou. Ozdobte ovocem.

Přejeme vám dokonalý zážitek!