Hublot odhaluje digitální novinku BIG BANG e.

27.06.2020 \\ Design/Domov

Hublot poprvé vydal Big Bang v roce 2005. Od té doby se tento model stal ztělesněním švýcarských hodinek třetího tisíciletí. V roce 2018 debutovala značka s první verzí chytrých hodinek Big Bang. A nyní hodinářská značka Hublot odhaluje ztělesnění filosofie značky Art of Fusion hodinky BIG BANG e: spojení tradice a inovace, špičkových materiálů a nejnovějších digitálních technologií.

Při příležitosti mistrovství světa ve fotbale FIFA 2018 v Rusku představila hodinářská společnost Hublot svůj první model chytrých hodinek, Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia TM. Tento model sloužil jako virtuální stadion, protože ho používali rozhodčí na hřišti i fotbaloví fanoušci, kteří tak měli aktuální informace z fotbalového dění a mohli se tak cítit součástí. O dva roky později se Hublot vrací s novým vychytaným modelem chytrých hodinek, které jsou sice vybavené tou nejmodernější technologií, ale přitom stále nesou znaky ikonické řady Big Bang. 

„Digitální hodinky s quartz strojkem byly vytvořeny ve Švýcarsku v 70. letech 20. století. O padesát let později pokračujeme na stejné cestě inovací tím, že vyrábíme druhé chytré hodinky, které se mohou pochlubit mimořádně vysokou technologickou sofistikovaností a zároveň ztělesněním všech estetických hodnot, technických vlastností a precizním zpracováním, které zajistily pověst naší kolekce Big Bang. Stále věrnější našemu heslu „Art of Fusion“ jsme chtěli spojit vysoce pokročilé technické zpracování a materiály typické pro Hublot s nejnovějšími inovacemi dnešního digitálního světa.“

Ricardo Guadalupe

CEO Hublot

Tento model plný sofistikovanosti a pokročilé technologie dokonale zapadá do hodinářské tradice značky Hublot. Všechny ikonické znaky Hublot jsou na první pohled k rozeznání jak nadšenci, tak širokou veřejností. Pouzdro hodinek je vytvořené z černé keramiky nebo titanu v charakteristické konstrukci tzv. „sandwichového“ typu, což je ikonický vzhled pouzdra značky Hublot, který byl poprvé představen v roce 2005. Extrémně složitý model čítá 42 komponentů, z nichž jen 27 tvoří K modul neboli digitální srdce hodinek. Že se skutečně jedná o Big Bang dokazuje design šroubů, ovládacích prvků, odolné safírové sklíčko a kaučukový pásek s charakteristickou přezkou, poprvé představenou pro model Classic v roce 1980, a patentovaným systémem One Click umožňující snadnou výměnu pásku.

Nejnovější model hodinek Hublot je k dispozici s ciferníkem o velikosti 42mm ukrytým v keramickém nebo titanovém pouzdře. Číslice ciferníku se skrývají pod safírovým sklíčkem, na kterém je AMOLED dotykový displej s vysokým rozlišením. Stejně jako u mechanické verze Big Bang se korunka s integrovaným tlačítkem používá k aktivaci ovládacích prvků elektronického modulu. Hodinky byly vytvářeny ve spolupráci s ostatními značkami skupiny LVMH, aby splňovaly přísné požadavky společnosti Hublot.

Přenesením tradiční expertízy do nové digitální oblasti se designérům z Nyonu podařilo vyvinout i nové funkce hodinek. Kromě analogové funkce „Time Only“ nabízí chytré hodinky BIG BANG e interpretace tradičních komplikací, jako je Perpetual Calendar s dokonale přesnou měsíční fází nebo druhé časové pásmo GMT. Tyto funkce byly díky možnostem, které nabízí digitální svět, ještě vylepšeny. I přes integrované technologie jsou hodinky voděodolné do hloubky 30 metrů.

Díky technologii Wear OS od společnosti Google™ je navíc možné chytré hodinky BIG BANG e přizpůsobit individuálním potřebám.  Je možné využít přístup k aplikacím Google Play, získávat za chůze odpovědi na otázky s pomocí Google Assistant a platit rychle a jednoduše s Google Pay. Pro ještě osobnější zážitek projíždějte užitečné informace a pomocí notifikací a zpráv mějte stále přehled. Kromě toho značka Hublot postupně odhalí speciální ciferníky vytvořené exkluzivně ambasadory značky.

Hned po uvedení modelu BIG BANG e bude odhalena první část z edice #HublotLovesArt: série osmi číselníků z dílny mistra vyprávění a umělce Marca Ferrero. Každé tři hodiny se číselník změní, což znamená, že se v sekvenci objeví 8 různých děl za časový úsek 24 hodin. Každý z nich je inspirovaný jednou z barev: Happy Yellow, Magic Blue, Orange Dynamite, All White, Lucky Green, Magic Red, Rainbow Spirit and Black Magic. A to není vše! V každou celou hodinu se na pět vteřin zobrazí krátká animace. Speciální způsob, jak dodat každému dni svěžest v typickém stylu #HublotLovesArt.

Model BIG BANG e je k dispozici ve dvou variantách: v titanu nebo černé keramice. Poprvé v historii značky Hublot se začnou tyto hodinky prodávat jen online na webových stránkách značky a na čínské sociální síti Wechat. Následně bude možné hodinky zakoupit také v buticích a tradiční obchodní síti.

Fotogalerie