Hanka Kynychová podpořila dětské domovy alespoň na dálku…

11.05.2020 \\ Magazín

V těchto dnech měla cvičitelka Hanka Kynychová spolu se svým týmem odstartovat již 14. ročník oblíbeného tanečního projektu pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte. Tradici však zasáhl korona virus a vše je jinak. Individuální návštěvy dětských domovů musely být kompletně přesunuty na podzim a všichni si přejí, aby situace již byla stabilní a děti se opět mohly věnovat tomu, co je baví – tanci a zpěvu. Tento oblíbený projekt, který pořádá Nadační fond Hanky Kynychové, se věnuje volnočasovým aktivitám dětí v dětských domovech. Zejména pak již zmíněnému tanci, zpěvu, ale také muzikálovému herectví.

Na jaře měla oblíbená cvičitelka vyrazit se svým týmem do všech koutů České republiky, aby s dětmi přímo v jejich domovech pracovala na taneční a pěvecké průpravě. Vzhledem k opatřením se tak ale stát nemohlo a nemůže. A protože po čtrnácti letech panují mezi Nadačním fondem Hanky Kynychové a všemi šestnácti dětským domovy více než přátelské vztahy, vymýšlela Hanka Kynychová se svojí manažerkou Kateřinou Fingralovou, jak děti potěšit a poslat jim alespoň na dálku trochu pozitivní energie.

Rozhodly se tak oslovit hlavního partnera Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit a partnera Leifheit a do domovů tak putovaly dárkové balíčky. Balíčky byly plné zdravého mlsání v podobě tyčinek Fit, a také tak potřebných dezinfekčních a úklidových prostředků od firmy Leifheit.

Víme, že situace v dětských domovech je v současné době více než náročná jak pro ředitele, tety a strýčky, tak pro děti samotné. Rádi bychom tak touto cestou vyjádřili alespoň slova podpory. Práce v DD je velmi náročná, veřejnost vůbec neví a netuší, co v těchto dnech v dětských domovech prožívají. My to víme a jsme s nimi. Posíláme mnoho energie a děkujeme za práci, kterou tak obětavě vykonávají. A našim partnerům děkujeme, že nám pomohli zpříjemnit vám tyto dny,“ vysvětlila Kynychová svoje počínání.

Situace v dětských domovech je opravdu těžká. Děti nesmí na vycházky, na rodinných skupinkách je na jednu tetu několik dětí různých věkových skupin, takže školní příprava je opravdu až nadlidský výkon, mnohdy chybí technické vybavení v podobě počítačů apod.

„Máme informace, že domovy, s kterými spolupracujeme, se situací perou statečně. Moc jim fandíme a myslíme na ně. Pevně věříme, že na podzim se všichni opět setkáme nejen v rámci individuálních návštěv, ale také na listopadovém tanečním workshopu, který připravujeme již nyní za podpory našich partnerů,“ uzavřela oblíbená cvičitelka.

Fotogalerie