Pavel Liška a Jan Révai se už brzy vydají za novým dobrodružstvím

06.03.2020 \\ Magazín

Herci a velcí cestovatelé Jan Révai a Pavel Liška se už brzy vydají vstříc novým dobrodružstvím. Vandráci Vagamundos, jak si říkají, mají tentokráte namířeno do Papuy Nové Guineji, ale protože mají ještě trochu času, vydali se nejdříve do Brna na Motosalon, kterého jsou už po několik sezon neodmyslitelnou součástí.

Odvaha obou dobrodruhů nabírá na obrátkách, vždyť Papua Nová Guinea je považována za poslední nejdivočejší kout světa, a to i díky vysoké kriminalitě. Není to však jediné nebezpečí, které na ně může číhat za každým rohem. „Je to destinace komplikovaná v mnoha směrech. Budeme se muset hlavně chránit před malárií, která tam je,“ sdělil s respektem Pavel Liška a potvrdil, že antimalarika rozhodně přibalí.

Vandráci Vagamundos jsou s přestávkami na cestách už pěkně dlouho, a tak nás zajímalo, zda se neobávají ponorkové nemoci. My už jsme si nejednou ponorkou prošli, takže se už zase těšíme,“ říká Jan a Pavel dodává: „S ponorkovou nemocí je to stejné jako s virem, už jsme si jí prošli a jsme imunnější,“ ukončil naše povídání Liška.

Fotogalerie