Jaroslava Stránská je v jediné hře policistkou, blbkou i ošklivkou

20.02.2020 \\ Magazín

Herečka Jaroslava Stránská, kterou vídáme na obrazovkách jako Lucii Krásenskou v seriálu Policie Modrava a zcela jistě si ji pamatujeme také jako Jitku z Discopříběhu, vzala nyní roli, nad kterou budete nechápajíc kroutit hlavou. Tedy vlastně trojroli a když prozradíme, že je z pera Václava Upíra Krejčího, tak se možná nedá ani nic jiného čekat.

Bláznivá komedie Krasavci na chmelu aneb chlapy/i jsou jen pro legraci se rozehrává v krachující hospodě, o kterou projeví zájem developeři, a to už samo o sobě tak trochu zavání, takže o překvapení rozhodně nebude nouze.

A jak se při zkouškách herečka sžila se svými rolemi? „Každá je úplně jiná, což je výborné, protože se tam vyřádím ve všech polohách a nejraději budu mít asi tu blbku. Blbky já hraju hrozně ráda,“ smála se Jaroslava. I když jde o bláznivou komedii, svým pomyslným prstem ukazuje na celou řadu nešvarů ve společnosti. „Líbí se mi, že poukáže na vztahy, na věci, které se v této době často objevují: povrchnost, mamon a nepřejícnost,“ prozradila v civilu skvěle vypadající Jaroslava Stránská, která jen o pár minut později byla díky scénáři naprosto k nepoznání.

Jaroslava Stránská hraje celý svůj život v zájezdových divadlech a republiku už projezdila křížem krážem. Jeden z nejbizarnějších zájezdů zažila v Močiare (pozn. redakce: okres Bánská Štiavnica), malé vesničce na Slovensku. „Přijeli jsme tam a v místním rozhlase jsme slyšeli: Očkovanie bykou a krau se koná ve 12 nula nula. Byla to taková hospoda, kde byla jen položená prkna a skrze ně bylo vidět do sklepa. Bylo to opravdu nejbizarnějších místo,“ smála se herečka, které se vybavovaly i další zajímavé detaily z Močiar.  Na to, co ji čeká se zájezdovým divadlem v čele s principálem Braněm Polákem se rozhodně těší, i když je i trochu napjatá, jak publikum přijme novou hru.

Fotogalerie