Změny nálady v menopauze? Řešte je přírodní cestou s GS Merilin Harmony!

16.02.2020 \\ Zdraví

Mnoho žen po čtyřicítce se potýká s nepříjemnými psychickými problémy. Bez zjevné příčiny jsou podrážděné, smutné, plačtivé, rozzlobené nebo neklidné. Všechny tyto pocity přitom mohou být úzce spjaty s probíhající menopauzou, emocionální výkyvy totiž souvisí s hormonálními změnami, které se v tomto období v ženském těle odehrávají.

Mimo kolísající hladiny serotoninu mohou být na vině i další fyzické změny provázející klimakterium – noční pocení či návaly horka dokážou pořádně potrápit, přibývání na váze pak zase srazí sebevědomí ženy na nulu. Zimní období, kdy naše tělo navíc trápí nedostatek slunečních paprsků a nízké teploty, na dobré náladě určitě nikomu nepřidá.

Zatímco většina žen prochází klimakteriem s „pouhými“ výkyvy nálad, zbylých několik prožívá klinickou depresi. Tento stav, charakterizovaný intenzivním smutkem až zoufalstvím, které trvá déle než dva týdny, je velmi závažný a měl by být v každém případě konzultován s lékařem.

Až na tento krajní případ lze špatný psychický stav ovlivnit vlastními silami, a to především úpravou životního stylu. Pro zdravou mysl jsou velkým nepřítelem drogy a alkohol, které mohou mít depresivní účinky. Pokud tyto návykové látky pravidelně užíváte, mohou se vzájemně prolínat s hormonální aktivitou a tím mít i vedlejší vliv na symptomy deprese. Alkohol zároveň zhoršuje návaly horka či noční pocení a přidává potíže se spánkem do seznamu nepříjemných věcí, se kterými se budete muset vyrovnat. I když je lákavé zmírnit svou emocionální bolest sklenkou vína nebo lékem, ve skutečnosti si můžete jen uškodit.

Pro dobrou psychickou pohodu se dále doporučuje dodržovat pravidelnou fyzickou aktivitu a zdravý jídelníček. Ten můžete, kromě potřebných vitaminů a minerálů, doplnit také o bylinky, jejichž účinnost byla prokázána při léčbě mnoha potíží – i těch psychických. Doplněk stravy GS Merilin Harmony, skládající se z klinicky ověřené kombinace ploštičníku hroznatého a třezalky tečkované, dokáže účinně zmírnit jak psychické obtíže spojené s menopauzou, tak i řadu souvisejících fyzických problémů, jako jsou návaly horka, noční pocení či problémy se spánkem. To vše přírodní cestou a bez vedlejších účinků!  

GS Merilin Harmony

3měsíční kúra (90 tablet)

Orientační cena:

526 Kč

Dávkování:

1x denně jedna tableta

Účinné látky:

Ploštičník hroznatý, třezalka tečkovaná, cimicifuga racemosa, vápník, vitamin D3

Efekt lze očekávat nejdříve po 4-6 týdnech užívání

 

Více informací naleznete zde: www.merilin.cz

Fotogalerie