Nejefektivnější metody omlazení pleti bez zásahu skalpelu

15.07.2017 \\ Krása

Již mnoho let neplatí, že pokud chceme vypadat o pár let mladší a minimalizovat své vrásky, je jediným možným krokem plastická operace za deseti tisíce korun. Trendem dnešní doby jsou mini-invazivní zákroky, které jsou rychlé, bezbolestné a nezatíží vaši peněženku.

Omládněte vlastní krví

Poměrně novou estetickou metodou je plazmaterapie, která způsobí, že po ní pokožka vypadá pružněji, pevněji a mladistvěji. Je ideální pro věkovou skupinu 30 – 50 let. Principem plazmaterapie je biostimulace kolagenových buněk, které se nacházejí v pokožce. „Vědecké výzkumy ukazují, že stárnutí pleti je způsobeno právě přirozenou ztrátou kolagenu, která je spojena se špatnou hydratací a menší aktivitou buněk produkujících kolagen. Naše vlastní plazma bohatá na krevní destičky umí tyto buňky stimulovat k tvorbě nových kolagenních vláken. Tím dochází k regeneraci, rozzáření a zřetelnému omlazení pleti. Velkým plusem metody je, že jde o materiál tělu vlastní, tudíž možné alergické reakce jsou prakticky nulové. Plazmu lze také obohatit kyselinou hyaluronovou a tím hydrataci výrazně podpořit, ” vysvětluje MUDr. Petra Moravcová z centra estetické medicíny Perfect Clinic. Samotná procedura netrvá déle než hodinu a není potřeba hospitalizace.

Nebojte se laseru

Na drobnější či mimické vrásky se hodí rejuvenace pleti frakčním laserem CO2. Díky aplikaci laserových paprsků do povrchové a střední vrstvy kůže dochází mj. k obnově tvorby kolagenu, aniž by bylo nutno zasahovat do hlubokých vrstev kůže, jak tomu bylo u starších typů laserů. „Díky frakčnímu laseru můžete minimalizovat vrásky a zlepšit celkový tonus pleti. S jeho pomocí dochází také k výrazně rychlejšímu hojení jizev či minimalizaci pigmentových skvrn, které vznikají v pozdějším věku. Samotný zákrok téměř nebolí,“ uklidňuje dermatoložka Lucia Mansfeldová.

Zázrak za pomoci nití

Pokud máte již více viditelné vrásky a nechcete podstoupit invazivní zákroky, je ideální volbou lifting obličeje pomocí vstřebatelných nití. Jak vidno, povadlý obličej či prohlubující se vrásky v obličeji nemusí být vždy důvodem k chirurgickému zákroku čili faceliftingu. Poslední dobou se stále větší oblibě těší liftingové metody prováděné ambulantně, a to pomocí liftujících nití. Tahle mini-invazivní metoda omlazení velmi úspěšně nahrazuje skalpel. Nitě jsou vyráběny ze vstřebatelných materiálů. „Niťovou“ terapií jsme schopni tvarovat kontury obličeje, pozvednout ústní koutky, obočí i tváře, vypnout vrásky obličeje a taktéž provést lifting krku, povadlého poprsí, valů paží, zadečku či stehen. Velkou výhodou liftingu pomocí nití je téměř bezbolestná aplikace a poměrně výrazný efekt s delší dobou trvanlivosti. Zákrok se provádí pouze v lokální anestezii, po skončení zákroku odcházíte domů, a pokud dojde opětovně k neestetickému poklesu, lze ho zopakovat“ dodává MUDr. Petra Moravcová.