Tradiční kontraktační veletrhy pro odbornou veřejnost STYL a KABO se blíží!

14.02.2020 \\ Fashion

Již 55. mezinárodní veletrhy STYL a KABO budou zahájeny již 22. února a potrvají do 24.února. Mezinárodní veletrh mody STYL a mezinárodní veletrh obuvi a koženého zboží KABO, jsou určené pouze pro odbornou veřejnost se zaměřením na B2B.

Tradiční kontraktační veletrhy STYL a KABO jdou s dobou, proto přináší i letos řadu inovací. Tentokrát obsadí nejmodernější halu brněnského výstaviště, kterou je pavilon P. Poprvé se tak budou konat společně pod jednou střechou. „Návštěvníci budou mít všechny trendové kolekce přehledně na jednom místě, nemusejí přecházet z jedné haly do druhé, což ocení nejen v zimě, ale jistě i v horkých letních dnech,“ vysvětluje záměr Gabriela Císařová, ředitelka projektu. Uspořádání vystavovatelů v hale bude díky tomu zcela nové, z původních expozic nezůstal kámen na kameni. U obou veletrhů je mírně upravena i „branžová“ struktura. Na veletrhu STYL je nové rozčlenění sortimentu na dámskou módu, pánskou módu, denim a další. U veletrhu KABO se zjednodušilo zařazení v oborech Shoes, Accessories.

Na veletrhu STYL budou nejnovější kolekce prezentovat společnosti jako je Anfen, Anytra, Axel, AXEL ACCESSSORIES, CASAMODA, Coll Fashion, Hegler Fashion, HELLAS STAR, H Perab, H&D, JOPESS, Karpet, Lamido, PM – styl, Texart či UAB City Classic. S obuví, kabelkami a doplňky nebudou na veletrhu KABO chybět tradiční firmy a značky jako Albot, AZA Import, CAPRICE, Geneze, IMAC, Jana shoes, JUNI EXPORT-IMPORT, Lagen, Legero, Marco Tozzi, Obutex, Pegres, PROTETIKA, Salamander, TAMARIS, TEZYO nebo Unidax.

Z nových vystavovatelů potkáme na veletrhu STYL například Heinrich Nickel či VIGOSS CZ, novými firmami na KABO jsou pak JFK, SLIPSTOP nebo Peter Legwood. Posledně jmenovaná značka obuvi byla vyvinuta v roce 1991 v Itálii jako regenerační ortopedická obuv pro celodenní nošení. Její kvality dnes oceňují tisíce lidé, kteří většinu dne tráví na nohách (prodavači, zdravotníci, aj), sportovci, těhotné ženy, děti i senioři. Boty Peter Legwood jsou totiž lehké, antibakteriální, protiskluzové a upravitelné na míru. Na veletrhu bude k vidění novinka od Peter Legwood pro jaro 2020: lehká zdravotní kožená obuv Cruise. Na KABO je přiveze společnost Pro Evolution s.r.o. Zajímavým sortimentem budou také protiskluzové boty Slipstop vhodné nejen k bazénu či koupališti, ale také do vnitřních prostor místo bačkůrek – využívají se v herničkách, na cvičení, doma, ve školce. Svými vlastnostmi se řadí mezi „barefoot“ obuv a jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Mají speciální protiskluzovou podrážku, jsou lehké, měkké, prodyšné a snadno se nazouvají i vyzouvají. Značka Slipstop se prodává ve více než 40 zemích po celém světě. Jejím distributorem do ČR je firma Neboshop.

Kromě prezentací vystavovatelů čeká návštěvníky tradiční doprovodný program, do kterého se zapojí řada nových partnerů a odborníků z textilní a obuvnické branže. Programové centrum v pavilonu P přinese řadu zajímavých přednášek a workshopů. Mezi top téma rozhodně patří „TRENDY 2020 aneb Přivítejte změnu“, které otevře citlivé otázky hledání nových hodnot v oděvním průmyslu po uvědomění si jeho skutečných dopadů na naši planetu. Přednášet ji bude Ellen Haeser z Holandska. Jeden z workshopů bude zaměřen na unikátní kódy, další z přednášek poodhalí psychologii zákazníka versus prodavače.

K veletrhům neodmyslitelně patří módní přehlídky a během dvou dnů se v nich představí několik desítek kolekcí českých i zahraničních značek. Na veletrzích budou také vyhlášeny výsledky soutěže „Žirafa“ – zdravotně nezávadná dětská obuv" a „Osobnost roku 2019 v textilním a obuvnickém průmyslu“. Těm nejúspěšnějším budou v Brně předána ocenění.  

V doprovodném programu nebudou chybět kolekce s novými módními prvky vystavovatelů pro rok 2020 TREND FORUM, kde bude představena především dámská a dětská móda, kožená galanterie a doplňky.

Módní průmysl i obchod čelí v posledních letech narůstajícímu tlaku – vyrábíme čím dál tím víc oblečení, a tedy i textilního odpadu, který neumíme ve většině případů recyklovat. Obchody jsou zahlcené zbožím, které neumíme prodat, a tak se z nich bez jakéhokoliv užitku stává odpad. Klesá kvalita, klesá loajalita zákazníků, klesá jejich schopnost a ochota se o oblečení starat, což je stále větším problémem. Kamila Boudová, která učí udržitelnou módu na vysokých školách v Čechách i v Paříži, v Brně představí princip cirkulární ekonomiky pro módní průmysl a výhody, které přinese všem zainteresovaným osobám. 

Odborná veřejnost jistě ocení WORKSHOP BIJOUX, který bude realizován studenty odborných škol – SUPŠ Uherské Hradiště a Ateliér designu obuvi FMK UTB Zlín, rozhodně bude pro všechny velkou inspirací. Tvoření s firmou MORAVIAFLOR s. r. o., výrobcem květinových dekorací bude rozhodně hodně kreativní.

Tyto tradiční kontraktační veletrhy navštívilo v létě 2019 na čtyři a půl tisíce odborných návštěvníků. Své módní kolekce a výrobky představilo 233 vystavujících firem, které prezentovaly na 500 módních značek.

Fotogalerie