Melounovo-jahodový sorbet

08.07.2017 \\ Recepty

Není nad lahodné osvěžení, z melounu a jahod.

Ingredience:

  • 500 g dužiny z vodního melounu
  • 150 ml vody
  • 80 g cukru
  • 200 g jahod
  • 2 lžičky limetkové šťávy

Postup:

Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout.

Důkladně rozmixujte dužinu z melounu bez pecek  a jahody nejlépe tyčovým mixérem a smícháme s vychladlou cukrovou směsí a limetkovou šťávou.

Nemáme-li zmrzlinovač, dáme chladit v nerezové mísce do mrazáku a každou půlhodinu promícháme. Mrazíme do té doby, dokud zmrzlina neztuhne.

Ingredience:

  • 500 g dužiny z vodního melounu
  • 150 ml vody
  • 80 g cukru
  • 200 g jahod
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 500 ml ledová tříšť

Postup:

Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout.

Důkladně rozmixujte dužinu z melounu bez pecek s jahodami a smícháme s vychladlou cukrovou směsí, limetkovou šťávou a ledovou tříští.