Alžběta II. svolala rodinnou radu – hrozí už i Megxit

11.01.2020 \\ Magazín

V Buckinghamském Paláci zažívá královská rodina velmi nepříjemné období. Vévoda s vévodkyní ze Sussexu naprosto nerespektují Alžbětu II. a vše si řeší po svém. Princ Harry a jeho manželka Meghan jsou nejvíce diskutovaným párem, a to nejen v Evropě. Oznámili totiž veřejnosti, že se chtějí vzdát svých titulů a svého postavení. Královna Alžběta II. kvůli tomu svolala „rodinnou radu" a chtěla nastalou krizi řešit. Možná by raději řešila Brexit než Megxit! Palác dokonce oslovil ministryni vnitra Priti Patel, aby pomohla s vyjednáváním podmínek. Princ Harry nechce už prý na nic čekat a měl údajně prohlásit, že otálením ohrožuje své mentální zdraví.

Britská média informují a odkazují se na blízké zdroje královského paláce, že pár s nikým opravdu nic nekonzultuje. Postoj vévody a vévodkyně ze Sussexu se nelíbí ani samotným Britům. Manželé se chtějí stát finančně nezávislými a žít jak v Británii, tak ve Spojených státech. Meghan má být údajně se synem Archim momentálně v Kanadě u jedné ze svých kamarádek.

Neblahou a vcelku nedávnou historii Británii připomíná Meghan, jednou rozvedená americká manželka prince Harryho, svým konáním. V roce 1936 abdikoval král Eduard VIII., strýc královny Alžběty II. a za vším tehdy byla žena, dvakrát rozvedená Wallis Simpsonová, která ovšem stála o své místo u dvora. Vévodkyně ze Sussexu by raději asi život, který vedla, než se vdala. To, v čem se Harry svému prastrýci rozhodně podobá, je to, že udělá vše pro to, aby byla jeho žena šťastná.

 

Fotogalerie