Nová energie vás zaplaví, pokud dopřejete organismu očistu!

09.01.2020 \\ Produkty

Po vánočním hodování bychom měli organismu trochu ulehčit. Díky tomu se můžete pak těšit na více energie, ale i na nějaké to kilo, které ho se zbavíte. Máme pro vás 3 jednoduché tipy, jak se cítit lépe.

Očistu těla obstarávají zejména játra a ledviny. Náš organizmus má samoočistné schopnosti, ale občas je mu potřeba trochu pomoct. Například odlehčením jídelníčku, zařazením ovoce a zeleniny, kvalitním a dostatečným pitným režimem a samozřejmě také pohybem. Podpořit tento proces můžete také prověřenými bylinkami, jako je například ostropestřec mariánský, aloe vera nebo nám známá kopřiva.

Choďte pěšky

Proseděli jste celé svátky před televizí? Je na čase trochu rozpohybovat tělo. Nemusíte si hned dávat předsevzetí, že strávíte hodiny v posilovně. Nejspíš by z něj brzo sešlo. Začněte jednoduše více chodit. Chůze je ten nejpřirozenější pohyb. Zařaďte ji do svých pravidelných aktivit a uvidíte, že se ručička váhy pohne směrem dolů. Místo jízdy autem nebo autobusem choďte víc pěšky. Můžete například vystoupit o zastávku dříve a dojít pěšky. Choďte po schodech a výtah ignorujte. A při chůzi trochu přidejte na tempu. Když zrychlíte tempo, můžete se dostat na úroveň leckterého aerobního cvičení. Vydržte v něm dvacet minut a vyrovná se to půlhodince v posilovně. Obecně je lepší se jakkoliv hýbat půl hodiny každý den, než nárazově jednou za týden.

Nepijte alkohol

Vánoční svátky jsou většinou spojenou s nějakou tou skleničkou alkoholu. Ten ale ve větší míře organismu škodí a u většiny lidí vede k přibírání na váze. Jsou to prázdné kalorie, které vaše tělo nepotřebuje. Podle kalorických hodnot vydá půllitr piva za jednu koblihu s marmeládou a 1,5 deci červeného vína za jednu laskonku. Tloustnutí není ale způsobeno jen přijatými kaloriemi. Skutečným důvodem je potlačení a zpomalení metabolismus tuků. Alkohol v krvi tento proces oddaluje, protože tělo se zabývá odbouráváním alkoholu.

Pijte vodu

Pokud pravidelně konzumujete slazené nápoje, dostanete do sebe tisíce zbytečných kalorií. Nové studie ukazují, že jedním z nejúčinnějších kroků ke snížení váhy je omezení slazených nápojů. Jeden litr běžně prodejných syceným limonád může obsahovat až 27 kostek cukru! Pití čisté vody namísto slazených nápojů znamená výrazné snížení kalorického příjmu. Zhruba o tolik kalorií, kolik byste spálili denním během 8 kilometrů. Nechutná vám samotná voda? Vyzkoušejte mikrodrinky Waterdrop, které jsou zcela bez cukru. Stačí je vhodit do vody a získáte navíc zdravý nápoj s vitamíny a minerály. Kapsle obsahují vitamín C, který podporuje imunitu, a také vitamíny řady B. Rozpuštěním jedné kapsle získáte 400 až 600 ml nápoje, není potřeba žádné míchání ani třepání a z 6 různých příchutí si vybere opravdu každý tu svoji oblíbenou. Kapsle pro ochucení vody jsou tak malé, že se můžou stát součástí každé dámské kabelky a nápoj si připravíte kdekoliv.

Pro podpoření očisty organismu můžete sáhnout po některém z těchto mikrodrinků.

CLEAN

Nezaměnitelná chuť výtažku z bobulí jalovce spárovaná s dotekem čerstvého výtažku z kopřivy je k dokonalosti dovedená jemností chuti bylinného tria tymiánu, šalvěje a chmele. Kopřivu mnozí považují za „královnu léčivých rostlin". Výrazně čistí krev, proplachuje ledviny a podporuje imunitní systém.

FOCUS Vynikající mix chutí baobabu a aceroly povzbuzený svěžestí limety. Boab rodilí Afričané nazývají "stromem života", protože dokáže doslova dělat zázraky. Po celá staletí je používaný lidmi v Africe jako zdroj zdraví a pohody.

Fotogalerie