Japonská polévka s vepřovým masem

06.01.2020 \\ Recepty

Naprosto famózní japonská polévka podle našeho receptu vám bude opravdu chutnat. Přiznáváme, inspirovali jsme se kulinářským mistrem Zdeňkem Pohlreich. Všechny ingredience jsou běžně dostupné, tak hurá do vaření.

Ingredience:

  • 400 g vepřové krkovičky
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 malý pórek
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 vejce
  • rostlinný olej
  • nudle do polévky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nakrájíme mrkev, pórek, stroužky česneku na plátečky, přidáme zázvor a orestujeme na oleji. Zeleninu zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vložíme na větší kusy nakrájenou krkovičku a budeme polévku vařit zhruba 45 minut.
  2. Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme a přidáme do něj nakrájenou hlívu, nudle a vše provaříme. Polévku dochutíme sójovou omáčkou.
  3. Ochladlé maso nakrájíme na tenké plátky, vejce uvaříme natvrdo, překrojíme na půlky. Polévku podáváme v misce, do které nejdříve dáme polovinu vejce a přiměřeně masa a zalijeme polévkou.
  4. Cibulky nakrájíme na velmi tenká kolečka a přidáme je do polévky.