Biskupský chlebíček

14.12.2019 \\ Recepty

Chcete si letos připravit vlastní biskupský chlebíček? Máme pro vás skvělý tip, tedy recept šéfkuchaře Radka Pálky z Hotelu DUO.

Ingredience:

  • 160 g Hery (pokojové teploty)
  • 200 g třtinového cukru
  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • g špaldové mouky
  • ½prášku do pečiva
  • 100 g rozinek
  • 100 g 70% čokolády
  • 100 g mix ořechů
  • 50 g klikvy
  • 50 g sušených švestek

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr.
  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience.
  3. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
  4. Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto. Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte.
  5. Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Fotogalerie