Houbový rýžový Kuba s praženými ořechy

09.12.2019 \\ Recepty

Tradiční houbový Kuba k vánočním svátkům prostě patří, ale proč ho neobměnit, třeba podle doporučení Radka Pálky, šéfkuchaře hotelu DUO.

Suroviny:

4 hrsti sušených hřibů

650 g rýže basmati

sůl

pepř

4 lžíce sádla

3 cibule

5 stroužků česneku majoránka

olej z vlašských ořechů

hrsti vlašských ořechů

Postup:

Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.

Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.

Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.

Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.

Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.

Fotogalerie