Kapr přeci jen trochu jinak podle Radka Pálky

08.12.2019 \\ Recepty

Kapr podle Radka Pálky, šéfkuchaře hotelu DUO může osvěžit váš tradiční vánoční stůl trochu jinak? Co třeba v citrónovo-bylinkové strouhance?

Suroviny:

500 g filetu z kapra

150 g hladké mouky

1 vejce

50 ml mléka

200 g strouhanky

hrst tymiánu

hrst hladkolisté petržele

kůra z poloviny citrónu

slunečnicový olej na smažení

sůl

Postup:

Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo ve fritůře. Podávejte s lehkým bramborovým salátem.

Fotogalerie