Martin Dubánek, Tomáš Fic, Jan Lakosil Nové putování po československém opevnění 1935–1989

10.07.2017 \\ Knihy/Výstavy

Muzea a zajímavosti

Aktualizované vydání nepostradatelné příručky pro všechny zájemce o proslulé československé bunkry

Zcela nová podoba beznadějně vyprodaného, originálně koncipovaného průvodce, který čtenáře seznamuje s opevněním a dalšími vojenskými stavbami na území někdejšího Československa nejen z druhé poloviny 30. let minulého století, ale i z období  německé okupace a studené války.

Kromě podrobných údajů o oficiálně zpřístupněných muzeích publikace obsahuje tipy na výlety k volně dostupným objektům v turisticky atraktivních oblastech. Jednotlivé destinace jsou řazeny přehledně podle krajů, nechybí orientační mapky, informace o přístupových trasách a otevíracích dobách či tipy na další zajímavosti v okolí.

Součástí knihy je opět shrnující pojednání o historii československého opevnění od poloviny 30. let minulého století až do pádu železné opony. Bohatý obrazový doprovod tvoří kromě snímků z jednotlivých muzeí také unikátní dobové fotografie a výkresy pevnostních objektů.

Během července se navíc můžete těšit na vydání kapesního průvodce, který je nezbytnou orientační pomůckou pro všechny „fortifikační“ turisty.

Takže šťastnou cestu a mnoho příjemných betonových zážitků!

349 Kč | pevná bez přebalu | 312 stran | 160 x 220 mm