Linda Finková vyhlásila válku kilům navíc!

05.12.2019 \\ Magazín

Zpěvačka, pěvecká koučka z televizní show Tvoje tvář má známý hlas a moderátorka Linda Finková teď prožívá šťastné období – daří se jí pracovně i v dlouhodobém vztahu... „Až jsem samou spokojeností ztloustla,“ přiznává se smíchem. Protože jí ale přibývající kila začala být na obtíž, rozhodla se s nimi zatočit. Kolik už zhubla a co na novou figuru říká její partner a kolegové?

Proč jste se rozhodla pustit se do hubnutí, co bylo vaší největší motivací?

Je to jednoduché. Líbí se mi štíhlí lidé. A já jsem taková byla celý život. Jenže pak přišly dvě děti, potom léta... A bylo vymalováno! Chci se vejít do spousty oblečení a přece jenom jsem ženská a zpěvačka. U nás v kapele se říkalo: „Kdo je tlust´, je nehezek´!“ (smích) A já s tím souhlasím.

Pokoušela jste se shazovat kila už dříve? A jak se vám to dařilo?

Nepokoušela. Tedy, poslední roky jsem zkoušela míň jíst a víc se hýbat, ale v mém věku už také musíte přemýšlet, co jíst. To pořádné hubnutí přišlo až teď, v pravou dobu, kdy se to dá ještě zachránit. A najednou to má efekt...

Hubnete pod dozorem: za asistence poradce Lukáše Vrány v programu Cambridge Weight Plan. Kolik kilogramů už máte dole?

Zhubla jsem sedm kilo a ani jsem se nijak netrápila. Věnovala jsem se tomu poctivě asi 14 dní, pak jsem odjela na několik dní pryč, a protože jsem nebyla zvyklá na ten režim, všechno jsem si zapomněla doma! Naštěstí už jsem se trochu naučila fungovat, takže jsem nepřibrala a aspoň držela váhu. Potom jsem onemocněla, a tak jsem si dopřála trochu jídla navíc – ale pořád kila držím! No a teď to zase roztočím... Je mi fajn, cítím se totálně „profoukle“ a lehce už teď.

V čem tedy váš dietní plán spočívá a jaké z něj máte pocity? Je to velká „dřina“?

Dřina to není. Dala jsem takzvaný Krok 2, tedy tři jakékoliv produkty denně a k tomu určitý počet bílkovin (třeba jedno vejce), mléčných výrobků (například jeden jogurt) a 200 gramů zeleniny (třeba brokolice). Všechno včetně gramáže je popsáno v takovém průvodci, který jsem dostala, a podle toho, na co mám chuť, do toho jdu. 

Jak tedy teď vypadá váš jídelníček? Čím jste jej obohatila a po jaké „neřesti“, pokud jde o jídlo, se vám nejvíc stýská?

Po alkoholu! Jinak prostě mám u sebe tyčinky a pitíčka a polívky... A k tomu pořád bílý jogurt a večer kousek masa nebo šunky... Pohoda.

A co pohyb? Které sporty vás baví – a jaký typ cvičení naopak není váš šálek kávy?

Jsem „běhavej“ typ – pořád chodím, pobíhám, hraju léta badminton... Na svůj věk mám podle mě pohybu celkem dost. A co není pro mě? Jóga. Jakmile mám držet balanc, padám a řvu smíchy. Ruším koncentrované hodiny a být ostatními, vyhodila bych se z lekce. Zkusila jsem to asi dvakrát a už na to kašlu. Musím kmitat. Třeba squash, to je fajn. Nebo „pinčes“.

Jak vaši proměnu vnímá okolí – děti, partner, ale i kolegové?

Skoro všichni mi říkají, že mi to nějak sluší. No a ten můj říká, že mám ještě přidat v hubnutí. Poznal mě jako celkem hubenou a já mu samou spokojeností ztloustla. Ale i vzhledem k mé práci prostě zhubnout chci.

Na jakou váhu byste se chtěla dostat?

Mně by se líbilo 65 kilo, ale obávám se, že budu ráda, když dosáhnu sedmdesátky. Tedy, myslím kilo. (smích). Pokud jde o věk, tak stovky. (smích)

A teď plány z jiného soudku – co chystáte, pokud jde o práci?

S holkama, co jsme dělaly v rádiu jako Dámský klub (s Anetou Christovovou a Vlaďkou Pirichovou, pozn. red.) a byly jsme nejposlouchanější pořad, máme talk show Trojhlavá saň – tak si říkáme. Jsme tři a každá jiná – a to je bezva! Třeba teď, 11. prosince, nás čeká vystoupení v divadle Na Maninách, naším hostem bude Leoš Mareš a bude to parádička!

Jak budete trávit Vánoce? A dopřejete si i cukroví či bramborový salát – anebo se budete raději držet zkrátka?

No, asi něco ďobnu, chvilku si počkám a nebudu hrotit dietu... Ale věřte mi, že to pak zase „dám“. Je to fajn, netahat nic moc navíc a cítit se dobře. Vždyť nejde jenom o krásu, ale i o zdraví – a já tu chci smrdět do té stovky! (smích)

Fotogalerie