13. ročník charitativního projektu Hanky Kynychové se opět vydařil

30.11.2019 \\ Magazín

Přední česká cvičitelka Hanka Kynychová se už 13. let věnuje volnočasovým aktivitám dětí dětských domovech. Již tradičně patří listopad projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, kdy se do Prahy sjedou desítky dětí z dětských domovů z celé České republiky. Letos pro děti Nadační fond Hanky Kynychové uspořádal soutěžní workshop. Děti všech věkových kategorií tančily nejen s Hankou, ale také s předními českými tanečníky. Na své si přišly i děti, které rády zpívají. Mohly si třeba vyzkoušet muzikálový workshop s Míšou Tomešovou nebo vyslechnout rady hlasové koučky soutěže Tvoje tvář má známý hlas Lindy Finkové, která také svěřila, jak probíhaly přípravy účastníků poslední řady oblíbené soutěže.

„Z této poslední řady ke mně účinkující přišli jen párkrát. Byli u mě tak jednou dvakrát a pak přestali chodit. Všichni se rychle učili a bylo to skvělé.“  Že by to bylo tím, že byla tato řada přehlídkou velkých talentů? „Do Tvoje tvář má známý hlas se nevybírají vyloženě všestranní talenti, protože by nebylo na co koukat. Ale myslím si, že tento ročník byl zajímavý tím, že všichni měli tolik práce, že za mnou nestíhali chodit. Byli rádi, že přišli jednou a pak dlouho ne a chodili alespoň na taneční tréninky a učili se pak doma. Neměli vůbec čas, protože účinkující u toho dělají svojí běžnou práci, natáčí filmy, seriály…,“ vysvětlila Finková a dodala, že někdy jí výkony i zklamaly. „Výkony účinkujících byly dobré, ale vím, že asi jednou nebo dvakrát jsem si řekla, hergot, řekla jsem mu desetkrát, že melodii zpívá špatně a stejně jí zase zazpíval špatně. Takže jsem doma u televize potom trpěla, i když samozřejmě u zkoušek i u natáčení jsem a řekla jsem to tomu člověku mockrát. Plyne z toho poučení, že mají ke mně na zpěv chodit,“ smála se zpěvačka.  

Míša Tomešová s dětmi nacvičila část z muzikálu Vlasy, kde sama účinkuje. „Děti byly úžasné. Nechápala jsem, jak hned všechno chytily, bavilo je to. Byly moc šikovné a zároveň měly obrovskou chuť pracovat a neskutečně mě nabily.“  Dá se snad známá muzikálová zpěvačka na pedagogickou činnost? „Baví mě pracovat s dětmi. Občas učím na Ambroziádě muzikálové herectví a naplňuje mě to, ale pořád dávám přednost aktivnímu vystupování před pedagogickou činností,“ vysvětlila muzikálová hvězda.

Ceny a diplomy vítězům pak dětem přišla předat herečka Kaira Hrachovcová, která vysekla Hance Kynychové i jejímu týmu velkou poklonu. „Hanku bych velmi ráda podporovala častěji, ale bohužel ne vždy mi to čas dovolí. Hanka i její tým je v pomoci velmi aktivní.“ Jak sama přiznala, nepodporuje jen tak nějaké organizace a je pro ni zásadní, kdo za pomocí stojí. „Je pravda, že je potřeba si vybírat, jakoukoliv práci, podporu či charitu tak, abych z toho měla dobrý pocit. Je to vždy velmi spojené s tím člověkem, kterého podpoříte. Je to o pocitu z toho člověka a o tom, zda té dané aktivitě věříte. V tomto případě se jedná o pomoc dětem, které mě, čím jsem starší, více dojímají,“ svěřila se Hrachovcová.

Hanka Kynychová letošní ročník projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou pojala trochu jinak. „Opět jsme se po několika letech rozhodli vyjet do dětský domovů. Několik jsme jich navštívili na podzim a do dalších se chystáme opět na jaře v rámci dalšího ročníku. Cvičím s dětmi přímo v jejich domovech, povídáme si, vzpomínáme na staré choreografie a je to moc fajn. Jsem pyšná, když vidím na zdech diplomy z našich akcí, medaile a poháry. Vnímám, že náš projekt je pro dětské domovy důležitý a mají nás rádi. Moc si toho vážím. Děti z dětských domovů, tety a ředitelé jsou už neodmyslitelnou součástí našich životů. Myslím tím sebe a svůj tým lektorů, manažerku… Snažíme se vymýšlet stále něco nového, abych prospěli tam, kde je třeba,“ popsala známá cvičitelka. „Veškeré naše letošní aktivity vyvrcholily velkým soutěžním workshopem, který byl určený pro děti, které chtějí tančit nebo zpívat. Energie v sálech byla neuvěřitelná. Všichni jsme si to moc užili a děti si tentokrát vyzkoušely jaké to je, utkat se o první místo sám za sebe se startovním číslem na prsou.“

Ani 13. ročník Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou by se nemohl konat, kdyby neměl své partnery, kterými jsou: Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit, Delicomat, Mora, Pharma Activ, MaxSport, Leifheit, Cristaline, CEP a Ovocňák.

Foto: Jiří Jevický

Fotogalerie