Chuť na výživné těstoviny? Těstoviny z luštěnin

27.11.2019 \\ Produkty

Luštěniny jsou kvalitní a nedoceněnou potravinou, která si rozhodně zaslouží být na našem talíři podstatně častěji. Jejich popularita stoupá, ale stále je to málo, i když do moderního jídelníčku rozhodně patří. Velkým zlomem jistě budou těstoviny z luštěnin. A přesně takový výrobek má nově v nabídce český výrobce a distributor tzv. čistých potravin společnosti NATU. Těstoviny z luštěnin mají charakter těstovin, ale září zdravím překypujících luštěnin.

Jedním z důvodů pro neschůdné zařazení luštěnin do jídelníčku je čas. Několika hodinové předmáčení luštěnin může leckoho odradit. Úkon to není nijak náročný, ale je třeba na něj pamatovat. Možná právě proto se u nás ve velké míře zabydlely těstoviny. Stačí nasypat do vroucí osolené vody a zhruba za osm minut je hotovo.

Představujeme vám těstoviny z luštěnin

Penne z červené čočky, penne ze zeleného hrachu, mušličky z cizrny nebo vřetena z luštěninového mixu najdete nově v nabídce českého výrobce a prodejce přirozených potravin NATU.  Luštěninové těstoviny od NATU jsou vyrobeny v Itálii a v BIO kvalitě. Neobsahují sóju.

Naši předci byli chytřejší. Uvědomovali si, že luštěniny člověka dobře a na dlouho zasytí. Luštěniny obsahují velké množství rostlinných bílkovin a zejména vegetariáni a ti, co jí maso jen střídmě, by na jejich konzumaci neměli zapomínat. Další dobrou zprávou je, že luštěniny jsou přirozeně bezlepkové, mají vysoký obsah vlákniny a jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B.

Na druhou stranu obsahují jen minimálně jednoduchých cukrů a díky tomu se pyšní nízkým glykemickým indexem. Po takovém obědě zůstává hladina cukru v krvi v rovnováze. Od stolu tak odejdete s pocitem svěžího nasycení na dlouhou dobu a plni energie. Jsou vhodné také pro diabetiky a všechny, kteří si chtějí udržet štíhlou linii.

Těstoviny z luštěnin od NATU upoutají vizuálně, jsou zábavné, barevné a není tedy divu, že si je oblíbily i děti, které se obvykle klasicky připraveným luštěninám vyhýbají. Chuť luštěnin je snadno kombinovatelná, není třeba se bát, stačí popustit svoji fantazii. Pro začátek můžete u svých oblíbených jídel nahradit klasické těstoviny těmi luštěninovými, nebo se inspirovat na blogu s recepty od NATU.

Je libo penne, rourky nebo vřetena?

Velké oblibě se těší tvar penne, nebo-li široké rourky, které jsou po stranách zkosené. Vybrat lze ze dvou druhů. Protein Pasta Penne z červené čočky Bio má výraznou červenou barvu a jemnou delikátní chuť, Protein Pasta Penne ze zeleného hrachu Bio upoutá svou zelenou barvou a příjemně pohladí hráškovou chutí.

Dalším typem jsou těstovinové mušličky střední velikosti italsky nazývané Conchiglie. V nabídce NATU najdete Protein Pastu Conchiglie z cizrny Bio. Tyto mušličky jsou vyrobené ze 100 % z cizrny vypěstované v Itálii, nebo chcete-li v rodné půdě těstovin. Jsou intenzivnější luštěninové chuti. Na své si přijdou i příznivci populárních vřeten. Protein Pasta Fusilli z luštěnin Bio je namixována z cizrny, fazolí, zeleného hrachu a červené čočky, a to ve stejném poměru.

Až budete přemýšlet, co lahodného, zdravého a rychle připraveného dát na talíř, vzpomeňte si na těstoviny z luštěnin od NATU. Požadované množství těstovin vložíte do vroucí osolené vody a za pět minut můžete podávat.

Více informací naleznete na webových stránkách: www.natu.cz

Fotogalerie